Halloumi i tomatsås med spenat

37
7
Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med Garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!

Skriv ut
Halloumi i tomatsås med spenat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
2 msk
garam masala
500 g
krossade tomater
400 g
halloumi
65 g
babyspenat

Att ha hemma

2 msk
olja
1
grönsaksbuljongtärning

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Klimatanpassa

Gör klimaträtt: halvera mängden halloumi/eller pröva att byta ut halloumi mot tofu. Detta leder till en tredjedels minskning/halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Cecilia

2021-01-21

Förvånansvärt gott! Valde recept på vad jag hade hemma & så kom det här - & plötsligt en ny rätt som kommer att återkomma!.

Ann-louise

2020-11-05

Snabbt, lätt och oväntat gott!

Jenny

2020-05-06

En ny favorit hos mig, bland det godaste jag ätit på länge

Näringsvärde per portion

Energi 2564 KJ / 612 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept