Halloumi i tomatsås med spenat

Betyg 4.3 av 5.
63 personer har röstat
19
Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022

Halloumi i tomatsås med spenat

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   rödlök
2 msk  olja
2 msk  garam masala kryddmix
1   förp krossade tomater (à 500 g)
1   grönsaksbuljongtärning
2   förp halloumi eller grillost (à 200 g)
65 g  babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Klimatanpassa

Gör klimaträtt: halvera mängden halloumi/eller pröva att byta ut halloumi mot tofu. Detta leder till en tredjedels minskning/halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

En 5a fr mig! Supergott, enkelt och snabbt! Hoppas vi får den igen i matkassen!

Louise

2022-08-18

Superbra att ni använde svensk ”halloumi” i matkassen som förhoppningsvis kommer från kor som inte fått den oerhörda mängd antibiotika som tyvärr ofta är fallet för importerade produkter.

Olof

2022-08-15

Så himla gott! Detta kommer vi göra igen.

Linda

2022-03-19

Näringsvärde per portion

Energi2481 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk
Betyg 4.3 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtscurry med halloumi
Betyg 4.2 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palak paneer med halloumi och ris
Betyg 4.5 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palak paneer med halloumi
Betyg 4.7 av 5.
163 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och paprikagryta med halloumi 
Betyg 4.6 av 5.
198 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi tikka masala
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga