Halloumi i tomatsås med spenat

57
17
Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022

Halloumi i tomatsås med spenat

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
2 msk olja
2 msk garam masala kryddmix
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Klimatanpassa

Gör klimaträtt: halvera mängden halloumi/eller pröva att byta ut halloumi mot tofu. Detta leder till en tredjedels minskning/halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Linda

2022-03-19

Så himla gott! Detta kommer vi göra igen.

Malin

2022-03-17

Jättegott men tyvärr blev det väldigt små portioner.

Andreas

2022-03-16

5/5 väldigt god, stekte lök tillsammans med tomatsås, halva påsen garam masala och salta efter behag. Köpte även 2 till halloumi för att få lite mer av de goda.

Näringsvärde per portion

Energi 2481 KJ / 592 kCal
Fett 26 g
Salt 6 g
Kolhydrater 57 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden