Halloumi i tomatsås med spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med Garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i skivor. Stek den i hälften av oljan. Strö över garam masala och fräs någon minut. Häll i tomater och smulad buljongtärning och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär halloumin i bitar och stek i resten av oljan.
  4. Vänd ner spenaten i tomatsåsen och servera med halloumi och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Klimatanpassa

Gör klimaträtt: halvera mängden halloumi/eller pröva att byta ut halloumi mot tofu. Detta leder till en tredjedels minskning/halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 msk garam masala
  • 500 g krossade tomater
  • 400 g halloumiost
  • 65 g babyspenat
Att ha hemma
  • 2 msk olja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2564 kJ / 612 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept