En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör klimaträtt: halvera mängden halloumi/eller pröva att byta ut halloumi mot tofu. Detta leder till en tredjedels minskning/halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En 5a fr mig! Supergott, enkelt och snabbt! Hoppas vi får den igen i matkassen!
Louise
2022-08-18Superbra att ni använde svensk ”halloumi” i matkassen som förhoppningsvis kommer från kor som inte fått den oerhörda mängd antibiotika som tyvärr ofta är fallet för importerade produkter.
Olof
2022-08-15Så himla gott! Detta kommer vi göra igen.
Linda
2022-03-19