En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
32 2022
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör klimaträtt: halvera mängden halloumi/eller pröva att byta ut halloumi mot tofu. Detta leder till en tredjedels minskning/halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Linda
2022-03-19Så himla gott! Detta kommer vi göra igen.
Malin
2022-03-17Jättegott men tyvärr blev det väldigt små portioner.
Andreas
2022-03-165/5 väldigt god, stekte lök tillsammans med tomatsås, halva påsen garam masala och salta efter behag. Köpte även 2 till halloumi för att få lite mer av de goda.