Halloumi i tomatsås med spenat
En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
2 msk olja
2 msk garam masala kryddmix
ca 500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förvånansvärt gott! Nästa gång gör vi än mer sås:-)
Camilla
2024-10-31Osten är mycket salt. Såsen är god.
Alexander
2024-09-01Väldigt gott och enkelt att göra! Billigt också 😇
Tony
2024-07-03