Halloumi i tomatsås med spenat

Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
22
Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2024

Halloumi i tomatsås med spenat

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
2 msk olja
2 msk garam masala kryddmix
ca 500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Förvånansvärt gott! Nästa gång gör vi än mer sås:-)

Camilla

2024-10-31

Osten är mycket salt. Såsen är god.

Alexander

2024-09-01

Väldigt gott och enkelt att göra! Billigt också 😇

Tony

2024-07-03

Näringsvärde per portion

Energi2481 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk
Betyg 4.3 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtscurry med halloumi
Betyg 4.2 av 5.
132 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palak paneer med halloumi och ris
Betyg 4.5 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palak paneer med halloumi
Betyg 4.7 av 5.
181 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och paprikagryta med halloumi
Betyg 4.6 av 5.
205 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi tikka masala
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga