Palak paneer med halloumi och ris

Betyg 4.5 av 5.121 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Palak paneer med halloumi och ris

Palak paneer är en indisk gryta med spenat kryddad med garam masala, ingefära och vitlök. I vår variant av den populära vegorätten så toppar vi den krämiga grytan med gyllenstekt halloumiost och serverar med ris.

Palak paneer med halloumi och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port basmatiris eller annat gryn
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 tomater
2 msk riven ingefära
4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
400 ml kokosgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
400 g halloumi
2 krm salt

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • God och enkel. Gör om och om igen.

    Lotta

  • Supergott och enkelt! Jag bytte tomaterna mot kikärtor och la även i lite russin och toppade med jordnötter!

    Anja

  • Så gott! Jag gör med hembakade naan och indiskt ris

    Christina

  • Gott och enkelt. Skulle nog skära ned något på all tomat till nästa gång.

    Peter

  • Jättegott, ersatte halloumin och tog tofu istället som jag stekte länge i olja och soja. Tog ett paket vanlig tofu 400g och ett paket alspånsrökt som var ungefär hälften så stort till 4 portioner. Utöver det drog jag på extra med ingefäran och spenaten. Blev förvånad över hur gott det va, kommer definitivt laga igen! Blir rejält med gryta även om jag bara lagade 4 portioner.

    Jessica

  • Mycket gott trots att det blev mer kryddor än enligt receptet .

    Knut victor olo

  • E supergod maträtt. Dag två stekte vi kycklingsteak bitar och lade ner i grytan. Serverade med stekta tortillas som vi kryddade med vitlök och koriander

    Lars-erik

  • Mycket gott! Och enkelt att veganisera genom att ta tofu istället för halloumi! 🌱

    Nina

  • Ok, tänkte helt fel här. Dubbel mängd spenat är det ju bara som jag har i, 400g. Ber om ursäkt. Men kan eg funka med 600g med. Ska testa nästa gång.

    Sonia

  • Tar nästan 3 ggr så mkt spenat. Supergott!

    Sonia

Näringsvärde per portion

Energi3858 KJ / 924 kCal
Fett56 g
Salt5.66 g
Kolhydrater68 g
Protein34 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Palak paneer med halloumi
    Betyg 4.7 av 5.211 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumi i tomatsås med spenat
    Betyg 4 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Palak paneer med tomat och halloumi
    Betyg 4.7 av 5.2767 personer har röstat
    Receptet har 336 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddrostad skördepytt
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatis- och kikärtsgryta med tomater
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad