Palak kikärta med naanbröd
Prisa palak! I denna härliga kompott blandas smaker från curry, ingefära, vitlök och tomat ihop med de små kikärtorna och plommontomaterna. Matlagningsgrädde ger mild krämighet, och spenaten vänds ner mot slutet. Ät ihop med kokt ris och naanbröd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
500 g krossade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
salt
peppar
1 förp naanbröd (à 260 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2983 KJ / 711 kCal
Fett24 g
Salt4.2 g
Kolhydrater99 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott köttfritt alternativ. Familjens unga vuxna såg lite tveksamma ut men tyckte också att det var smaskens!
Camilla
2024-09-23Otroligt gott! Jag hade ingen färsk ingefära men tog malen istället ca 1/2 msk. Det blev jättebra.
Lina
2024-08-27Helt okej! Gott och nyttigt
Helen
2024-01-22