Palak kikärta med naanbröd

Prisa palak! I denna härliga kompott blandas smaker från curry, ingefära, vitlök och tomat ihop med de små kikärtorna och plommontomaterna. Matlagningsgrädde ger mild krämighet, och spenaten vänds ner mot slutet. Ät ihop med kokt ris och naanbröd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
500 g krossade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
salt
peppar
1 förp naanbröd (à 260 g)
Gör så här
00:03:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2983 KJ / 711 kCal
Fett24 g
Salt4.2 g
Kolhydrater99 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stHelt OK men byt gärna grädden mot kokos-dito för att dra nytta av järnet i spenaten. Naanbrödet vinner massor på att värmas med smör o vitlök i stekpanna.
Karin
Helt OK men för att ta vara på järn i spenat vore nog kokosmjölk/-grädde att föredra framför grädde. Naanbröden vinner stort på att värmas i stekpanna med lite smör (gärna veganskt) och vitlök.
Karin
Riktigt gott köttfritt alternativ. Familjens unga vuxna såg lite tveksamma ut men tyckte också att det var smaskens!
Camilla
Otroligt gott! Jag hade ingen färsk ingefära men tog malen istället ca 1/2 msk. Det blev jättebra.
Lina
Helt okej! Gott och nyttigt
Helen
Riktigt gott ! Enkelt och smakrikt
Katarina
Supergott! Men byt ut grädden mot kokosmjölk för att få ännu mer Vego. Lika gott. Riset är inte heller nödvändigt. Brödet och röran med en lite sallad mättar gott och väl.
Markus
En perfekt gryta i höst mörkret, enkel och snabbt tillagad //Patrick
Patrick
Väldigt gott,och väldigt enkelt
Alexandra
Mycket gott!
Gregorio