Kikärtsgryta med spenat och kokosmjölk
Mm! Krämig kikärtsgryta med mustiga smaker står på kvällens meny. Fräschör från ingefära och lime, hetta från sambal oelek och stinget från spiskummin bidrar alla stort till det fantastiska resultat som blir!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 förp snackmorötter (à 150 g)
2 msk olja
1 tsk malen spiskummin
2 tsk curry
1/2 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
4 plommontomater
200 g spenat
1 lime
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2757 KJ / 661 kCal
Fett27 g
Salt1.9 g
Kolhydrater79 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Jag var lite mer generös med kryddningen än vad som står i receptet. Smakade dessutom av med lite kardemumma mot slutet. Det blev riktigt bra.
Birgitta
2024-08-26Supergott! Jag stekte tomater och sen läggs till grytan . Det blev super !
Yasaman
2024-08-26Tyvärr gjorde jag fel med lime’n. Det stod 1 lime i receptet, och jag såg inte att det stod ”smaka av med lime”, längre ner i beskrivningen. Så jag hällde i saften av en hel lime i grytan, vilket gjorde att den blev allt för syrlig. Bra om det hade stått ”1 matsked lime” t.ex, i receptet! Annars rätt så god. Gunilla
Gunilla
2023-04-14