Lax och hummus med yoghurt
En variant på hummus med kikärter och yoghurt istället för olivolja blir ett utmärkt tillbehör till stekt lax och couscous blandad med tomat och spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012
Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à 140 g)
1 msk smör eller margarin
1 förp kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 port couscous
3 tomater
65 g färsk spenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3220 KJ / 772 kCal
Fett26.9 g
Kolhydrater78.6 g
Protein46.6 g
Kommentarer
Kombinationen skar sig. Överlag alldeles för smaklös förutom vitlöken i hummusen.
Malin
2024-08-06Jätte gott och enkelt och snabbt att göra.
Fredrik
2012-01-24