Lax och hummus med yoghurt
En variant på hummus med kikärter och yoghurt istället för olivolja blir ett utmärkt tillbehör till stekt lax och couscous blandad med tomat och spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012
Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à 140 g)
1 msk smör eller margarin
1 förp kikärtor (à 410 g)
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 port couscous
3 tomater
65 g färsk spenat
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut couscousen mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3220 KJ / 772 kCal
Fett26.9 g
Kolhydrater78.6 g
Protein46.6 g
Kommentar
Jätte gott och enkelt och snabbt att göra.
Fredrik
2012-01-24