Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax och hummus med yoghurt

En variant på hummus med kikärter och yoghurt istället för olivolja blir ett utmärkt tillbehör till stekt lax och couscous blandad med tomat och spenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Pressa vitlöken och mixa den med ärterna. Blanda i yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek laxen i matfettet. Krydda med salt och peppar.
  5. Tärna tomaterna och blanda ned dem och spenaten i couscousen.
  6. Servera laxen med couscous och hummusyoghurten.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut couscousen mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar lax (à 140 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 förp kikärter (à 410 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port couscous
  • 3 tomater
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3220 kJ / 772 kCal