Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta kikärter med spenat

Kryddstark och värmande spenat- och kikärtssallad som passar utmärkt till förrätt eller som tillbehör. De heta bönorna smakar som bäst tillsammans med en klick yoghurt och det indiska brödet chapati.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i olja. Vänd ner spenaten och låt fräsa med tills all vätska kokat in.
  2. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner kikärterna och krydda med spiskummin och salt.
  3. Servera de heta kikärterna med matlagningsyoghurt och indiskt bröd t ex chapati.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: servera kikärterna med naturell färskost utrörd i lite solhavre i stället för matlagningsyoghurt.

Tips

Kikärterna är inte bara goda att servera som ensam, vegetarisk rätt. Prova att bjuda dem som tillbehör till grillat kött, fågel eller fisk. Receptet som är för 4 port räcker då till 6-8 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 2 påsar färsk spenat (à 150 g)
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan