Heta kikärter med spenat

7
0
Heta kikärter med spenat

Kryddstark och värmande spenat- och kikärtssallad som passar utmärkt till förrätt eller som tillbehör. De heta bönorna smakar som bäst tillsammans med en klick yoghurt och det indiska brödet chapati.

Skriv ut
Heta kikärter med spenat

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
1
röd chili t ex spansk peppar
2
påsar färsk spenat (à 150 g)
2
burkar kikärter (à 400 g)
2 dl
matlagningsyoghurt
1 msk
olja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: servera kikärterna med naturell färskost utrörd i lite solhavre i stället för matlagningsyoghurt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Kikärterna är inte bara goda att servera som ensam, vegetarisk rätt. Prova att bjuda dem som tillbehör till grillat kött, fågel eller fisk. Receptet som är för 4 port räcker då till 6-8 port.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Testa liknande recept