Vego curry med okra
En vegocurry med okra blir oerhört god och smakrik och är dessutom enkel att svänga ihop. Okran och curry masalan ger grytan sin smak. Medan potatis, kikärterna, spenaten och halloumin ger en matig gryta som passar utmärkt ihop med varma naanbrödet. Smaklig vegospis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
1 förp curry masala kryddmix (à 30 g)
2 msk tomatpuré
1 rödlök
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 förp lättkokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
200 g bladspenat
1 tsk salt
1 förp okra (à 90 g)
2 förp snällost eller halloumi (à 200 g)
260 g naanbröd
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj lämpligt glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Red av grytan med lite majsstärkelse utblandad i lite vatten om du vill ha rätten tjockare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2877 KJ / 686 kCal
Fett26 g
Salt3.56 g
Kolhydrater82 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har ni förväxlat mängderna på Okra och bladspenat?
Erica
2022-03-11Den tog sin tid att göra men åh så god. Tror det är den goodaste vegetariska gryta jag ätit. Men jag följer int e slaviskt teceptet heller. Hittade fryst okra, förta gången jag ätit det i mitt liv. Kryddade med vanlig curry då jag inte hade ngtannat hemma. Nu har jag flera portioner till veckans lunchlådor. Rekommenderas!
Anna
2021-03-21Suveränt god. Hittade inte okra så hade sockerärtor istället. Kommer garanterat göras igen
Anna
2021-02-22