Curry med stekt ost, kikärter och spenat

9
0
Curry med stekt ost, kikärter och spenat

Vegogryta med kikärtor som smaksätts av den färdiga curry madrassåsen. Grytan innehåller också tomater och spenat. Samt den traditionella indiska osten paneer. Gott, enkelt och mättande.

Skriv ut
Curry med stekt ost, kikärter och spenat

Ingredienser

4 portioner
380 g
kokta kikärtor
2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
3 msk
olja
1
burk currysås à 350 g (gärna curry madras)
225 g
paneer ost (indisk färskost)
250 g
körsbärstomater
65 g
bladspenat
-
salt
-
peppar
1/2
lime

Till servering

basmatiris
naanbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är exkl. ris och bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1897 KJ / 448 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept