Curry med stekt ost, kikärter och spenat

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Curry med stekt ost, kikärter och spenat

Vegogryta med kikärtor som smaksätts av den färdiga curry madrassåsen. Grytan innehåller också tomater och spenat. Samt den traditionella indiska osten paneer. Gott, enkelt och mättande.

Curry med stekt ost, kikärter och spenat

Ingredienser

4 portioner
380 g  kokta kikärtor
2   gula lökar
1   vitlöksklyfta
3 msk  olja
1   burk currysås à 350 g (gärna curry madras)
225 g  paneer ost (indisk färskost)
250 g  körsbärstomater
65 g  bladspenat
salt
peppar
1/2   lime

Till servering

basmatiris
naanbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är exkl. ris och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1897 KJ / 448 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein13 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korma med blomkål, kikärter och paneer
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med blomkål i tikka masala
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panéer med curry och spenat
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel indisk halloumigryta
Betyg 4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga