Curry med stekt ost, kikärter och spenat
Vegogryta med kikärtor som smaksätts av den färdiga curry madrassåsen. Grytan innehåller också tomater och spenat. Samt den traditionella indiska osten paneer. Gott, enkelt och mättande.
Ingredienser
4 portioner
380 g kokta kikärtor
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
1 burk currysås à 350 g (gärna curry madras)
225 g paneer ost (indisk färskost)
250 g körsbärstomater
65 g bladspenat
salt
peppar
1/2 lime
Till servering
basmatiris
naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. ris och bröd.
Energi1897 KJ / 448 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer