Getostpaj med rosmarin och rödbetor
Kvällens middag bjuder på ljuvliga medelhavssmaker i form av en frasig getostpaj med sojabönor, rosmarin och honung. Servera den frasiga pajen med en matig sallad på tunt skivad stjälkselleri, söta rödbetsklyftor, smulad getost och krispiga ärtskott. Detta är en perfekt vardagsmiddag som är mättande, enkel att tillaga och väldigt god. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
250 g frysta sojabönor
1 msk olja
1 msk honung
salt och peppar
4 ägg
3 dl mjölk
120 g getost
1/2 stjälkselleri
1 ask ärtskott
1 msk vitvinsvinäger
500 g kokta rödbetor
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Stek de klyftade betorna varma i lite olja. Krydda med salt och peppar innan de läggs på pajen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3251 KJ / 779 kCal
Fett40.3 g
Salt3.96 g
Kolhydrater66 g
Protein32.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer