Getostpaj med rosmarin och rödbetor

18
0
Getostpaj med rosmarin och rödbetor

Kvällens middag bjuder på ljuvliga medelhavssmaker i form av en frasig getostpaj med sojabönor, rosmarin och honung. Servera den frasiga pajen med en matig sallad på tunt skivad stjälkselleri, söta rödbetsklyftor, smulad getost och krispiga ärtskott. Detta är en perfekt vardagsmiddag som är mättande, enkel att tillaga och väldigt god. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Getostpaj med rosmarin och rödbetor

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
250 g frysta sojabönor
1 msk olja
1 msk honung
salt och peppar
4 ägg
3 dl mjölk
120 g getost
1/2 stjälkselleri
1 ask ärtskott
1 msk vitvinsvinäger
500 g kokta rödbetor

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek de klyftade betorna varma i lite olja. Krydda med salt och peppar innan de läggs på pajen.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3251 KJ / 779 kCal
Fett 40.3 g
Salt 3.96 g
Kolhydrater 66 g
Protein 32.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden