Tomat- och spenatpaj med getost

15
4
Tomat- och spenatpaj med getost

Här hittar du en paj med tomat, spenat och basilika som gifter sig fint med den smakrika getosten du toppar med. Medan pajen gräddas i ugnen skär du krispsalladen och blandar med resten av basilikan som du serverar till den rykande mumsiga pajen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Tomat- och spenatpaj med getost

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg
1
gul lök
1 msk
olja
450 g
fryst bladspenat
2
förp stora vita bönor (à 380 g)
250 g
tomatmix
1
kruka basilika
170 g
getost
6
ägg
2 1/2 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
krispsallad

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Stina

2018-09-03

Snälla icaköket! Kan ni uppdatera receptet så att det stämmer. Något måste blivit fel, endera med tid i ugnen eller med mått (tex mängd äggstanning). Jag får grädda den i över en timme för att få den att "stanna". Smaken är jättegod, men något har gått galet i receptet.

Redaktionen ICAse

2018-09-06

Hej Stina! Vi har nu provlagat om detta recept och ändrat tiden till 35 min. Hälsningar Michelle

Sevim

2017-12-03

Mycket god! Fick dock grädda i ca 45 minuter tills jag fick den konsistensen jag ville ha!

Ida

2017-11-30

Behövde gräddas mycket längre än 20min trots väl urkramad spenat och mindre äggstanningsvolym än i receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 3039 KJ / 725 kCal
Fett 39 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept