Tomat- och spenatpaj med getost
Här hittar du en paj med tomat, spenat och basilika som gifter sig fint med den smakrika getosten du toppar med. Medan pajen gräddas i ugnen skär du krispsalladen och blandar med resten av basilikan som du serverar till den rykande mumsiga pajen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk olja
450 g fryst bladspenat
2 förp stora vita bönor (à 380 g)
250 g tomatmix
1 kruka basilika
170 g getost
6 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3039 KJ / 725 kCal
Fett39 g
Salt3.48 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte bönorna mot extra lök och vitlök - smaskens! :-)
Lars
2024-08-08Snälla icaköket! Kan ni uppdatera receptet så att det stämmer. Något måste blivit fel, endera med tid i ugnen eller med mått (tex mängd äggstanning). Jag får grädda den i över en timme för att få den att "stanna". Smaken är jättegod, men något har gått galet i receptet.
Stina
2018-09-03Hej Stina! Vi har nu provlagat om detta recept och ändrat tiden till 35 min. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-06Mycket god! Fick dock grädda i ca 45 minuter tills jag fick den konsistensen jag ville ha!
Sevim
2017-12-03