Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tomatrisotto med lövbiff

Tomatrisotto med lövbiff är ett fräscht och gott alternativ till vardagsmiddagen. Risotton med smak av tomater, purjolök och lagrad ost serveras med nystekt lövbiff.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 port.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i 1 msk olja.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Riv osten. Låt tomaterna fräsa med purjon några min. Vänd i det färdiga riset och osten. Smaka av med ½ tsk salt och 1-2 krm peppar.
  4. Stek köttet i 1 msk olja ca 1 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Servera den nystekta lövbiffen med risotton, ruccolasallat och bröd.

För alla

Gör mjölkfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Koka gärna riset i höns- eller grönsaksbuljong för mer smak. Halvera då mängden salt.

Gröna tipset: Servera risotton till vegetariska biffar om du inte vill ha kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 100 g lagrad hårdost (max 17%)
  • 500 g lövbiff
  • olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2471 kJ / 591 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer