Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lövbiff med persiljesmör och broccoli

En rätt bestående av tunna lövbiffskivor där det smälta persiljesmöret tillsammans med köttet bildar en härlig kombination och smak. Lövbiffen äts med fördel tillsammans med ugnsrostad potatis och krispig broccoli. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatisen med hälften av oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta potatisen på den förvärmda plåten i ca 20 minuter.
  4. Ansa och skär broccolin i bitar. Rosta den med potatisen när det återstår 10 minuter av tiden.
  5. Stek lövbiffen hastigt i resten av oljan och krydda med salt och peppar.
  6. Servera lövbiffen med potatis, broccoli och persiljesmör.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 300 g lövbiff
  • 2 port persiljesmör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2011 kJ / 480 kCal