Ostronskivling i sesambuljong med anka

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Ostronskivling i sesambuljong med anka

Ankbröstet får perfekt innertemperatur i ugnen och serveras sedan tillsammans med risnudlar som blandas med pak choi, salladslök och ostronskivling i en smakrik sesambuljong.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Ostronskivling i sesambuljong med anka

Ingredienser

4 portioner

Anka

3 förp ankbröst (à 200 g)
1 msk smör
salt
peppar

Sesambuljong

4 port risnudlar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk sesamfrön
150 g ostronskivling
1 msk olja
1 l svamp- eller kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
250 g pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Bra men kassen har inte pak choi eller ankar

Tracy

2017-12-05

Fick kycklingfilé istället för anka i matkassen utan information.. Laga kyckling enligt detta recept till 58 grader låter spännande.

Solveig

2017-11-23

Hej Solveig! Du får vända dig till din butik och påtala detta så löser de det säkert. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-11-23

Näringsvärde per portion

Energi2320 KJ / 555 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Anka Provencale med råstekt potatis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga