Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grillad anka med bondbönor

Det rinner en hel del fett från ankbrösten, så laga dem gärna i en gjutjärnspanna, annars blir det lätt väldigt rökigt. Då ankbröst har mycket smak i sig behövs det inte mycket till - med bondbönor, gul lök och generöst med salt får du en ljuvlig rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta skinnet tvärsöver på ankbrösten på några ställen. Då kan fettet lättare smälta ut. Men se till att inte skära ner i köttet. Salta ankbrösten rätt generöst, det gör skinnet krispigt.
  2. Plocka bondbönorna ur skidorna och skala dem. Skala och skiva löken.
  3. Lägg ett par små vedträn i grillen för mer röksmak. Hetta upp gjutjärnspannan på gallret och lägg i ankbrösten med skinnsidan nedåt. Försök få medelvärme i grillen, cirka 175˚C. Lägg på locket och stek tills skinnet fått fin färg. Vänd brösten och stek dem klara, innertemperaturen ska vara cirka 60˚C. Hela proceduren tar 20–25 minuter. (Stek till 70 grader om du vill vara helt säker på att eventuella bakterier ska dö – men köttet blir ganska torrt då.)
  4. Lägg upp ankbrösten och låt dem vila. Häll bort det mesta av flottet i stekpannan och fräs sedan bondbönorna och löken i pannan några minuter. Bönorna ska bli ätklara, inte brynas.
  5. Skär ankbrösten i skivor och servera med bönorna.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ankbröst
  • salt
  • 500 g bondbönor
  • 1 gul lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 784 kJ / 188 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer