Hoisinanka med bellaverde
Att tillaga anka kan vara lite klurigt, men vi hoppas att detta recept ska hjälpa dig till en fullpoängare! Efter att köttet steks så tillagas det färdigt i ugn. Ett underbart tillbehör är de små söta bellaverdeträden, som fått stekas och smaksättas av hoisinsås. Sesamfrön på toppen tillför en härlig nötighet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 ankbröst (à ca 200 g)
200 g bellaverde
2 tsk olja
salt
peppar
1 dl hoisinsås
1/2 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2496 KJ / 596 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte såsen tog över hela rätten. Inte gott
Cecilia
2021-04-25Jättegod, men... tycker man om anksmaken ska man genomteka den då blir det mycket godare.
Sandra
2020-09-27Det är varken salt eller peppar i receptet men jag både saltade och pepprade ankköttet innan jag färdigställde i ugnen. Nästa gång tillsätter jag även fler grönsaker.
Margareta
2020-04-18Tack Margareta, du har helt rätt. Klart man ska salta och peppra. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-30