UNDER 45 MIN | Medel

Hoisinanka med bellaverde

Att tillaga anka kan vara lite klurigt, men vi hoppas att detta recept ska hjälpa dig till en fullpoängare! Efter att köttet steks så tillagas det färdigt i ugn. Ett underbart tillbehör är de små söta bellaverdeträden, som fått stekas och smaksättas av hoisinsås. Sesamfrön på toppen tillför en härlig nötighet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek ankbrösten gyllenbruna med fettsidan ner i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ankbrösten i en ugnsform. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter, eller tills köttet har en innertemperatur på 58°C. 
  5. Ansa och stek bellaverden i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll över hoisinsåsen. Låt sjuda någon minut.
  6. Servera ankan och bellaverden i såsen med ris och strö över sesamfröna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skär små snitt som ett rutmönster i fettet på ankbrösten innan du steker dem.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 ankbröst (à ca 200 g)
  • 200 g bellaverde
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl hoisinsås
  • 1/2 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 2496 kJ / 596 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept