Hoisinanka med bellaverde

3
2
Hoisinanka med bellaverde

Att tillaga anka kan vara lite klurigt, men vi hoppas att detta recept ska hjälpa dig till en fullpoängare! Efter att köttet steks så tillagas det färdigt i ugn. Ett underbart tillbehör är de små söta bellaverdeträden, som fått stekas och smaksättas av hoisinsås. Sesamfrön på toppen tillför en härlig nötighet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Hoisinanka med bellaverde

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
ankbröst (à ca 200 g)
200 g
bellaverde
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1 dl
hoisinsås
1/2 msk
sesamfrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skär små snitt som ett rutmönster i fettet på ankbrösten innan du steker dem.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Sandra

9/27/2020

Jättegod, men... tycker man om anksmaken ska man genomteka den då blir det mycket godare.

Margareta

4/18/2020

Det är varken salt eller peppar i receptet men jag både saltade och pepprade ankköttet innan jag färdigställde i ugnen. Nästa gång tillsätter jag även fler grönsaker.

Redaktionen ICAse

4/30/2020

Tack Margareta, du har helt rätt. Klart man ska salta och peppra. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2496 KJ / 596 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 76 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept