Krämig älgskav med ostronskivling
En krämig älgskav med ostronskivling låter inte så dumt, eller hur? Svampen och älgskaven steks i smör och får sällskap av lite vispgrädde och kryddor. Koka potatis till och servera med lite hjärtsallad för extra färg, smak och krispighet till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
150 g ostronskivling
1/2 msk smör
240 g älgskav
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 hjärtsallad
200 g tomater (gärna piccolina)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2218 KJ / 529 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och väl tilltaget för 2 pers. Mycket gott. Kul att steka hjärtsallad å tomaterna.
Ulla birgitta
2022-01-12Gott
John eric
2020-03-10