UNDER 45 MIN | Medel

Krämig älgskav med ostronskivling

En krämig älgskav med ostronskivling låter inte så dumt, eller hur? Svampen och älgskaven steks i smör och får sällskap av lite vispgrädde och kryddor. Koka potatis till och servera med lite hjärtsallad för extra färg, smak och krispighet till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa och riv svampen i mindre bitar.
  3. Stek svampen i hälften av smöret i en stekpanna. Lyft upp svampen på en tallrik och stek sedan älgskaven i resten av smöret. Dra isär köttet efterhand.
  4. Sänk värmen och rör i svampen, grädden och sojan i pannan. Låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bryt salladen i bitar och servera till grytan och potatisen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Servera gärna med rårörda lingon.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 150 g ostronskivling
  • 1/2 msk smör
  • 240 g älgskav
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • salt
  • peppar
  • 1 hjärtsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3579 kJ / 854 kCal