En krämig älgskav med ostronskivling låter inte så dumt, eller hur? Svampen och älgskaven steks i smör och får sällskap av lite vispgrädde och kryddor. Koka potatis till och servera med lite hjärtsallad för extra färg, smak och krispighet till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats december 2021.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och väl tilltaget för 2 pers. Mycket gott. Kul att steka hjärtsallad å tomaterna.
Ulla birgitta
2022-01-12Gott
John eric
2020-03-10