Stekt ankbröst

Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat
3
Stekt ankbröst

Här får ni ljuvligt stekta ankbröst med knaprig skinnsida. Stek ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner, låt köttet gå klart i ugnen och bryn sedan så skinnet blir riktigt knaprigt. Skär upp i tunna skivor och servera gärna ankbrösten tillsammans med en frisk apelsinsås och rostade rotsaker. En riktigt festlig middag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Stekt ankbröst

Ingredienser

4 portioner
2 ankbröst (à ca 300 g)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat

Kommentarer

Kanonbra tips och ankbrösten blev helt perfekt stekta. Men, istället för apelsinsås så gjorde vi tranbärssås samt svamp (trattkantareller och Karl-Johan) sås.

Christin

2018-01-07

Supergott och knaprigt

Kristin

2017-11-16

Mycket bra recept

Lillemor

2017-11-11

Näringsvärde per portion

Energi746 KJ / 179 kCal
Fett7 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap
Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga