Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Stekt ankbröst

Ljuvligt stekta ankbröst med knaprig skinnsida. Skär upp i tunna skivor och servera ankbrösten tillsammans med underbara ugnsrostade rotfrukter och en frisk apelsinsås. En festlig middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär ett rutmönster (tunna snitt) i fettkappan (skinnsidan) på ankbrösten. Salta och lägg ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner. Sänk värmen något, stek i ca 4 minuter. Vänd och stek i 2 minuter.
  3. Lägg över ankbrösten på ett ugnssäkert fat. Sätt in en kötttermometer i mitten på ena ankbröstet. Ugnsstek i 20-30 minuter tills innertemperaturen är 65-70°C (rosa-genomstekt).
  4. Linda in köttet i aluminiumfolie och låt vila i 10-15 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna och bryn skinnsidan på ankbrösten så att de blir knapriga. Peppra och salta ev ytterligare. Skär upp i 1/2-1 cm tjocka skivor.
  6. Servera gärna med en apelsinsås och ugnsrostade rotfrukter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ankbröst (à ca 300 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 746 kJ / 179 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer