Stekt ankbröst
Här får ni ljuvligt stekta ankbröst med knaprig skinnsida. Stek ankbrösten i en het, torr panna med skinnsidan ner, låt köttet gå klart i ugnen och bryn sedan så skinnet blir riktigt knaprigt. Skär upp i tunna skivor och servera gärna ankbrösten tillsammans med en frisk apelsinsås och rostade rotsaker. En riktigt festlig middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 ankbröst (à ca 300 g)
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi746 KJ / 179 kCal
Fett7 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g
Kommentarer
Kanonbra tips och ankbrösten blev helt perfekt stekta. Men, istället för apelsinsås så gjorde vi tranbärssås samt svamp (trattkantareller och Karl-Johan) sås.
Christin
2018-01-07Supergott och knaprigt
Kristin
2017-11-16Mycket bra recept
Lillemor
2017-11-11