Stekt ankbröst

Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
6
Stekt ankbröst

Ljuvligt stekta ankbröst med knaprig skinnsida. Skär upp i tunna skivor och servera ankbrösten tillsammans med underbara ugnsrostade rotfrukter och en frisk apelsinsås. En festlig middag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Stekt ankbröst

Ingredienser

4 portioner
2   ankbröst (à ca 300 g)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat

Kommentarer

Utmärkt recept, 65 grader (när de kom ut ur ugnen) blev saftigt och bra! Konjakssås gick också fint till.

Kurt

2021-12-13

Fel temperatur. Ankbröst blir medium på 55 till 60 grader efter att ha vilat. Detta anger 10 grader för hög temperatur och en torr anka.

Mats

2021-05-07

Rackarns, vi spydde som grisar. Tydligen var det kycklingbröst och oförvällda murklor i såsen.

Anders

2019-12-30

Hej Anders! Ledsen att höra att ni mådde dåligt. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-12-30

Näringsvärde per portion

Energi746 KJ / 179 kCal
Fett7 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap
Betyg 2.8 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga