Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta
Potatis som gratineras i ugn med prästost och ströbröd, och serveras till en svampgryta på portabello och palsternacka. Den får smaksättas med bland annat vin, soja, timjan och rosmarin. Servera med en fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2023
Ingredienser
4 portioner
Ostgratinerad potatis
900 g potatis (gärna delikatess)
1 dl riven prästost
1 msk panko eller ströbröd
salt
peppar
2 msk olja
Svampgryta
200 g portabellosvamp
300 g palsternacka
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250 ml rött matlagningsvin
2 msk japansk soja
1 tsk torkad timjan
1 tsk majsstärkelse
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 kruka rosmarin
Sallad
1 isbergssalladshuvud
1/2 citron
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2131 KJ / 510 kCal
Fett21 g
Salt2.5 g
Kolhydrater62 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej det här var inte gott
Alexandra
2023-03-17Men snälla!! Detta recept räckte till två personer!! Annars gott men ingen blev mätt.
Sarah
2022-02-24Alldeles för lite för 4 personer?!
Signe
2022-02-24