Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta

6
1 Klimatsmart
Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta

Potatis som gratineras i ugn med prästost och ströbröd, och serveras till en svampgryta på portabello och palsternacka. Den får smaksättas med bland annat vin, soja, timjan och rosmarin. Servera med en fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta

Ingredienser

4 portioner

Ostgratinerad potatis

900 g potatis (gärna delikatess)
1 dl riven prästost
1 msk panko eller ströbröd
salt
peppar
2 msk olja

Svampgryta

200 g portabellosvamp
300 g palsternacka
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250 ml rött matlagningsvin
2 msk japansk soja
1 tsk torkad timjan
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 kruka rosmarin

Sallad

1 isbergssalladshuvud
1/2 citron
1 msk olivolja

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Sara

2021-10-21

Jättegott, men grytan räckte inte till 4 pers.

Näringsvärde per portion

Energi 2131 KJ / 510 kCal
Fett 21 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept