Mandelbakad portabello med rödlökskräm

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
1
Mandelbakad portabello med rödlökskräm

En underbart god svamprätt full av smak och texturer. Portabellon, de lena vita bönorna och knaprig mandel gräddas i ugnen under ett täcke av prästost tills osten smält och smakerna gift sig.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Mandelbakad portabello med rödlökskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
3 msk  olivolja

Portabello

4   portabellosvampar
1/2   kruka persilja
380 g  kokta stora vita bönor
50 g  mandelspån
1   vitlöksklyfta
100 g  riven prästost

Rödlökskräm

1/2   rödlök
1/2   kruka persilja
2 dl  crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Salt och peppar behövdes verkligen i bönfyllningen. Vet inte om ni bara glömt att skriva dit det eller om ni inte tyckte att det behövdes. Jättegod rätt i alla fall! Speciellt då om man tillsatte lite salt och peppar :)

Lovisa

2020-08-26

Hej Lovisa! Nej, det ska inte vara salt och peppar enligt vår provlagning men det går självklart bra att ha i det. Kul att du tyckte om det, med salt och peppar i! 😉 Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-27

Näringsvärde per portion

Energi2894 KJ / 692 kCal
Fett41 g
Salt2.5 g
Kolhydrater55 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mandelbakad portabello med krämig polenta
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med pesto och zucchinisallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga