Mandelbakad portabello med rödlökskräm
En underbart god svamprätt full av smak och texturer. Portabellon, de lena vita bönorna och knaprig mandel gräddas i ugnen under ett täcke av prästost tills osten smält och smakerna gift sig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
3 msk olivolja
Portabello
4 portabellosvampar
1/2 kruka persilja
380 g kokta stora vita bönor
50 g mandelspån
1 vitlöksklyfta
100 g riven prästost
Rödlökskräm
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2894 KJ / 692 kCal
Fett41 g
Salt2.5 g
Kolhydrater55 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Salt och peppar behövdes verkligen i bönfyllningen. Vet inte om ni bara glömt att skriva dit det eller om ni inte tyckte att det behövdes. Jättegod rätt i alla fall! Speciellt då om man tillsatte lite salt och peppar :)
Lovisa
2020-08-26Hej Lovisa! Nej, det ska inte vara salt och peppar enligt vår provlagning men det går självklart bra att ha i det. Kul att du tyckte om det, med salt och peppar i! 😉 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-27