Mandelbakad portabello med rödlökskräm

11
1 Klimatsmart
Mandelbakad portabello med rödlökskräm

En underbart god svamprätt full av smak och texturer. Portabellon, de lena vita bönorna och knaprig mandel gräddas i ugnen under ett täcke av prästost tills osten smält och smakerna gift sig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Mandelbakad portabello med rödlökskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
3 msk
olivolja

Portabello

4
portabellosvampar
1/2
kruka persilja
380 g
kokta stora vita bönor
50 g
mandelspån
1
vitlöksklyfta
100 g
riven prästost

Rödlökskräm

1/2
rödlök
1/2
kruka persilja
2 dl
crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Lovisa

2020-08-26

Salt och peppar behövdes verkligen i bönfyllningen. Vet inte om ni bara glömt att skriva dit det eller om ni inte tyckte att det behövdes. Jättegod rätt i alla fall! Speciellt då om man tillsatte lite salt och peppar :)

Redaktionen ICAse

2020-08-27

Hej Lovisa! Nej, det ska inte vara salt och peppar enligt vår provlagning men det går självklart bra att ha i det. Kul att du tyckte om det, med salt och peppar i! 😉 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2894 KJ / 692 kCal
Fett 41 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept