Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mandelbakad portabello med rödlökskräm

En underbart god svamprätt full av smak och texturer. Portabellon, de lena vita bönorna och knaprig mandel gräddas i ugnen under ett täcke av prästost tills osten smält och smakerna gift sig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor lägg dem på en plåt och blanda med hälften av olivoljan. Rosta mitt i ugnen först ca 10 minuter.
  3. Portabello: Bryt av foten på svampen, finhacka den och persiljan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa dem med en gaffel.  Blanda hacket med bönmos, mandelspån, resten av olivoljan och pressa i vitlöken. 
  4. Fyll svamphattarna med bönfyllningen och lägg dem på potatisplåten och strö över osten. Sätt in plåten mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
  5. Rödlökskräm: Skala och skiva löken tunt. Hacka persiljan och blanda den och löken med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera svamparna med potatis och rödlökskräm.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 3 msk olivolja
Portabello
  • 4 portabellosvampar
  • 1/2 kruka persilja
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 50 g mandelspån
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g riven prästost
Rödlökskräm
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2894 kJ / 692 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer