Mandelbakad portabello med rödlökskräm

11
1
Mandelbakad portabello med rödlökskräm

En underbart god svamprätt full av smak och texturer. Portabellon, de lena vita bönorna och knaprig mandel gräddas i ugnen under ett täcke av prästost tills osten smält och smakerna gift sig.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Mandelbakad portabello med rödlökskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
3 msk olivolja

Portabello

4 portabellosvampar
1/2 kruka persilja
380 g kokta stora vita bönor
50 g mandelspån
1 vitlöksklyfta
100 g riven prästost

Rödlökskräm

1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Lovisa

2020-08-26

Salt och peppar behövdes verkligen i bönfyllningen. Vet inte om ni bara glömt att skriva dit det eller om ni inte tyckte att det behövdes. Jättegod rätt i alla fall! Speciellt då om man tillsatte lite salt och peppar :)

Redaktionen ICAse

2020-08-27

Hej Lovisa! Nej, det ska inte vara salt och peppar enligt vår provlagning men det går självklart bra att ha i det. Kul att du tyckte om det, med salt och peppar i! 😉 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2894 KJ / 692 kCal
Fett 41 g
Salt 25 g
Kolhydrater 55 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden