Mandelbakad portabello med krämig polenta

12
2
Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ibland behöver man en lite skjuts i hjärnkontoret gällande matinspiration. Här kommer just det! Fyll portabellosvamp med en mandelsmakande fyllning och gratinera dem i ugnen. Ät ihop med krämig polenta och en smakrik sallad gjord på bland annat soltorkade tomater och oliver. Bara tanken får munnen att vattnas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Portabello

1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
50 g skalad mandel
1/2 förp persilja (à 20 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 förp portabellosvamp (à 200 g)

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
2 msk smör

Sallad

1 kruka röd/grön sallad
1/2 rödlök
140 g oliver med pimiento
1 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Använd oljan från tomaterna till bönkrämen eller salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Sarah

2021-04-26

Verkligen inte gott.

Sara

2021-03-24

Jättegott, hade önskat lite mer sallad till dock, blev inte så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2196 KJ / 524 kCal
Fett 30 g
Salt 6 g
Kolhydrater 38 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden