Mandelbakad portabello med krämig polenta
Ibland behöver man en lite skjuts i hjärnkontoret gällande matinspiration. Här kommer just det! Fyll portabellosvamp med en mandelsmakande fyllning och gratinera dem i ugnen. Ät ihop med krämig polenta och en smakrik sallad gjord på bland annat soltorkade tomater och oliver. Bara tanken får munnen att vattnas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
Portabello
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
50 g skalad mandel
1/2 förp persilja (à 20 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 förp portabellosvamp (à 200 g)
Polenta
7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
2 msk smör
Sallad
1 kruka röd/grön sallad
1/2 rödlök
140 g oliver med pimiento
1 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2196 KJ / 524 kCal
Fett30 g
Salt6 g
Kolhydrater38 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen inte gott.
Sarah
2021-04-26Jättegott, hade önskat lite mer sallad till dock, blev inte så mycket.
Sara
2021-03-24