Mandelbakad portabello med krämig polenta

2
0
Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ibland behöver man en lite skjuts i hjärnkontoret gällande matinspiration. Här kommer just det! Fyll portabellosvamp med en mandelsmakande fyllning och gratinera dem i ugnen. Ät ihop med krämig polenta och en smakrik sallad gjord på bland annat soltorkade tomater och oliver. Bara tanken får munnen att vattnas!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Portabello

380 g
stora kokta vita bönor
50 g
skalad mandel
1/2
förp persilja (à 20 g)
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
2
förp portabellasvamp (à 200 g)

Polenta

7 1/2 dl
vatten
2 msk
grönsaksfond
1 1/2 dl
polentagryn
1/2
påse riven prästost (à 150 g)
2 msk
smör

Sallad

1
kruka röd/grön sallad
1/2
rödlök
140 g
oliver med pimiento
200 g
strimlade soltorkade tomater
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Använd oljan från tomaterna till bönkrämen eller salladen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2196 KJ / 524 kCal
Fett 30 g
Salt 6 g
Kolhydrater 38 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept