Mandelbakad portabello med krämig polenta

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
2
Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ibland behöver man en lite skjuts i hjärnkontoret gällande matinspiration. Här kommer just det! Fyll portabellosvamp med en mandelsmakande fyllning och gratinera dem i ugnen. Ät ihop med krämig polenta och en smakrik sallad gjord på bland annat soltorkade tomater och oliver. Bara tanken får munnen att vattnas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Portabello

1   förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
50 g  skalad mandel
1/2   förp persilja (à 20 g)
2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
2   förp portabellosvamp (à 200 g)

Polenta

7 1/2 dl  vatten
2 msk  grönsaksfond
1 1/2 dl  polentagryn
1/2   påse riven prästost (à 150 g)
2 msk  smör

Sallad

1   kruka röd/grön sallad
1/2   rödlök
140 g  oliver med pimiento
1   burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Använd oljan från tomaterna till bönkrämen eller salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen inte gott.

Sarah

2021-04-26

Jättegott, hade önskat lite mer sallad till dock, blev inte så mycket.

Sara

2021-03-24

Näringsvärde per portion

Energi2196 KJ / 524 kCal
Fett30 g
Salt6 g
Kolhydrater38 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mandelbakad portabello med rödlökskräm
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga