Mandelbakad portabello med krämig polenta

12
2
Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ibland behöver man en lite skjuts i hjärnkontoret gällande matinspiration. Här kommer just det! Fyll portabellosvamp med en mandelsmakande fyllning och gratinera dem i ugnen. Ät ihop med krämig polenta och en smakrik sallad gjord på bland annat soltorkade tomater och oliver. Bara tanken får munnen att vattnas!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Mandelbakad portabello med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Portabello

1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
50 g skalad mandel
1/2 förp persilja (à 20 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 förp portabellosvamp (à 200 g)

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
2 msk smör

Sallad

1 kruka röd/grön sallad
1/2 rödlök
140 g oliver med pimiento
1 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Använd oljan från tomaterna till bönkrämen eller salladen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Sarah

2021-04-26

Verkligen inte gott.

Sara

2021-03-24

Jättegott, hade önskat lite mer sallad till dock, blev inte så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 2196 KJ / 524 kCal
Fett 30 g
Salt 6 g
Kolhydrater 38 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept