Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk
Smakrik och krämig gnocchi med brysselkål och spenat som serveras med strimlat stekt sidfläsk och portabellosvamp. Smaksätt med timjan och prästost. Rårörda lingon tillför härlig syra till denna potatisgnocchi.
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
200 g portabellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt
peppar
65 g spenat
Tillbehör
rårörda lingon
Gör så här
Näringsberäkningen är inkl rårörda lingon.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5808 KJ / 1388 kCal
Fett60 g
Salt3.5 g
Kolhydrater164 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir enorma portioner om man följer receptet. Kan absolut halvera mängder gnocchi och ändå bli proppmätt. Men riktigt god och vacker maträtt!
Johanna
2020-12-02Ytterligare ju t vi ute v yh
Victoria
2020-08-28Ytterligare ju t vi ute v yh
Victoria
2020-08-28