Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

34
3
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Smakrik och krämig gnocchi med brysselkål och spenat som serveras med strimlat stekt sidfläsk och portabellosvamp. Smaksätt med timjan och prästost. Rårörda lingon tillför härlig syra till denna potatisgnocchi.

Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
200 g portabellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt och peppar
65 g spenat

Tillbehör

rårörda lingon

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria gnocchi, eller gör egna glutenfria.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut prästost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: gör egna äggfria gnocchi eller välj äggfri pasta.

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl rårörda lingon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Johanna

2020-12-02

Blir enorma portioner om man följer receptet. Kan absolut halvera mängder gnocchi och ändå bli proppmätt. Men riktigt god och vacker maträtt!

Victoria

2020-08-28

Ytterligare ju t vi ute v yh

Victoria

2020-08-28

Ytterligare ju t vi ute v yh

Näringsvärde per portion

Energi 5808 KJ / 1388 kCal
Fett 60 g
Salt 35 g
Kolhydrater 164 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden