Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

34
3
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Smakrik och krämig gnocchi med brysselkål och spenat som serveras med strimlat stekt sidfläsk och svamp. Smaksätt med timjan och prästost. Rårörda lingon tillför härlig syra till denna potatisgnocchi.

Skriv ut
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Ingredienser

4 portioner
500 g
brysselkål
1
rödlök
200 g
portobellosvamp
200 g
sidfläsk
2 msk
olja
1 tsk
timjan
20 g
färsk persilja
1 dl
hyvlad prästost
800 g
potatisgnocchi
1
vitlöksklyfta
3 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
65 g
spenat

Tillbehör

rårörda lingon

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria gnocchi, eller gör egna glutenfria.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut prästost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: gör egna äggfria gnocchi eller välj äggfri pasta.

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Johanna

2020-12-02

Blir enorma portioner om man följer receptet. Kan absolut halvera mängder gnocchi och ändå bli proppmätt. Men riktigt god och vacker maträtt!

Victoria

2020-08-28

Ytterligare ju t vi ute v yh

Victoria

2020-08-28

Ytterligare ju t vi ute v yh

Näringsvärde per portion

Energi 5808 KJ / 1388 kCal
Fett 60 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 164 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept