Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
3
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Smakrik och krämig gnocchi med brysselkål och spenat som serveras med strimlat stekt sidfläsk och portabellosvamp. Smaksätt med timjan och prästost. Rårörda lingon tillför härlig syra till denna potatisgnocchi.

Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
200 g portabellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt
peppar
65 g spenat

Tillbehör

rårörda lingon

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl rårörda lingon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Blir enorma portioner om man följer receptet. Kan absolut halvera mängder gnocchi och ändå bli proppmätt. Men riktigt god och vacker maträtt!

Johanna

2020-12-02

Ytterligare ju t vi ute v yh

Victoria

2020-08-28

Ytterligare ju t vi ute v yh

Victoria

2020-08-28

Näringsvärde per portion

Energi5808 KJ / 1388 kCal
Fett60 g
Salt3.5 g
Kolhydrater164 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med pesto calabrese och tomater
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga