Ostgratinerad broccoloco med krämig grynsallad

Bara namnet på detta recept får salivkörtlarna att arbeta för fullt! Grönsaker som bland annat bellaverde och snackmorötter gratineras med ett täcke av prästost i ugn, och äts sedan med en grynsallad fullproppad med smak. Allt på tallriken blir inte bara gott för magen, utan även en fröjd för ögat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Ingredienser
4 portioner
Grynsallad
4 port matvete (eller annat gryn)
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
400 g romanticatomater
Grönsaker i ugn
150 g snackmorötter
1/2 msk olja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
200 g broccoloco (broccoli)
150 g riven prästost
2 msk ströbröd
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 724 kCal
Fett37 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stPanko/ströbröd skulle det vara..
Petra
Hej Petra! Ja, det lät ju lite konstigt med Pablo och Sally. 😉 Men det låter verkligen jättegott med vitlök, färska örter och panko i ströbrödet! Tack för att du delar med dig av ditt tips! Hälsningar Elina
ICA-köket
Vi kokade grynen i buljong och blandade Pablo med vitlök, Sally och färska örter - blev väldigt gott
Petra
Om man känner att man är lite för glad så är det här en bra rätt att laga för man blir ganska ledsen över hur trist den är
Göran
Hihi, du gör oss i alla fall glada över en rolig kommentar. Men tråkigt att du inte gillade maträtten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket