Torsk med saffransaioli och morötter

0
0
Torsk med saffransaioli och morötter

Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här smaksätter vi majonnäsen med den gyllene kryddan, samt pressad vitlök för extra smak. Torsken steks i smöret, och det serveras ihop med fluffigt ris och söta små snacksmorötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020

Torsk med saffransaioli och morötter

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
1 dl
majonnäs
1
förp saffran (à 1/2 g)
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
350 g
torskrygg
1/2 msk
smör
150 g
snackmorötter
1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3186 KJ / 761 kCal
Fett 43 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept