Torsk med saffransaioli och morötter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Torsk med saffransaioli och morötter

Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här smaksätter vi majonnäsen med den gyllene kryddan, samt pressad vitlök för extra smak. Torsken steks i smöret, och det serveras ihop med fluffigt ris och söta små snacksmorötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020

Torsk med saffransaioli och morötter

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
1 dl majonnäs
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
350 g torskrygg
1/2 msk smör
150 g snackmorötter
1/2 påse röd mangold (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconlindad kolja med krämiga morötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med saffran och tomat
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med linser, haricots verts, tomat och citron
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga