UNDER 30 MIN | Medel

Torsk med saffransaioli och morötter

Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här smaksätter vi majonnäsen med den gyllene kryddan, samt pressad vitlök för extra smak. Torsken steks i smöret, och det serveras ihop med fluffigt ris och söta små snacksmorötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs och saffran. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek torsken i smöret några minuter på varje sida.
  4. Servera torsken med ris, saffransaioli, morötter och mangold.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 350 g torskrygg
  • 1/2 msk smör
  • 150 g snackmorötter
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3186 kJ / 761 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept