Torsk med saffransaioli och morötter
Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här smaksätter vi majonnäsen med den gyllene kryddan, samt pressad vitlök för extra smak. Torsken steks i smöret, och det serveras ihop med fluffigt ris och söta små snacksmorötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 dl majonnäs
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
350 g torskrygg
1/2 msk smör
150 g snackmorötter
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer