Baconlindad kolja med krämiga morötter

5
2
Baconlindad kolja med krämiga morötter

Vit fisk och bacon är en utmärkt kombination du bara måste testa! Den baconlindade koljan steks ett par minuter och får den perfekta sältan och texturen. Ät tillsammans med gräddkokta morötter med kryddig gräslök, kokt potatis och fräsch mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Baconlindad kolja med krämiga morötter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Morötter

200 g
snackmorötter
2 dl
vispgrädde
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
-
salt
-
peppar

Kolja

ca 600 g
koljafilé
140 g
bacon
1/2 msk
olja
65 g
röd mangold

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Felicia

9/11/2018

Undrar det samma, det står att den tillagas i ugn i både receptsedeln och online men i själva receptet står bara att den ska stekas.

Redaktionen ICAse

9/13/2018

Hej Felicia! Fel av oss och nu är receptet uppdaterat, ber om ursäkt. Hälsningar Michelle

Kaarina

9/10/2018

Det står att den tillagas i ugn. Hur många grader och hur länge?

Redaktionen ICAse

9/13/2018

Hej Kaarina! Tyvärr ett misstag av oss, ingen ugn behövs. Nu ändrat. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2689 KJ / 643 kCal
Fett 34 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 42 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept