Baconlindad kolja med krämiga morötter

Vit fisk och bacon är en utmärkt kombination du bara måste testa! Den baconlindade koljan steks ett par minuter och får den perfekta sältan och texturen. Ät tillsammans med gräddkokta morötter med kryddig gräslök, kokt potatis och fräsch mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Morötter
200 g snackmorötter
2 dl vispgrädde
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
salt
peppar
Kolja
ca 600 g koljafilé
140 g bacon
1/2 msk olja
65 g röd mangold
Gör så här
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2689 KJ / 643 kCal
Fett34 g
Salt2.81 g
Kolhydrater42 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Undrar det samma, det står att den tillagas i ugn i både receptsedeln och online men i själva receptet står bara att den ska stekas.
Felicia
2018-09-11Hej Felicia! Fel av oss och nu är receptet uppdaterat, ber om ursäkt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-13Det står att den tillagas i ugn. Hur många grader och hur länge?
Kaarina
2018-09-10Hej Kaarina! Tyvärr ett misstag av oss, ingen ugn behövs. Nu ändrat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-13