Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Baconlindad kolja med krämiga morötter

Vit fisk och bacon är en utmärkt kombination du bara måste testa! Den baconlindade koljan steks ett par minuter och får den perfekta sältan och texturen. Ät tillsammans med gräddkokta morötter med kryddig gräslök, kokt potatis och fräsch mangold.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Morötter: Koka morötterna mjuka i grädden i en kastrull under lock.
  3. Kolja: Skär fisken i 4 bitar (för 4 port). Krydda den med peppar och rulla bacon runt bitarna.
  4. Stek fisken i oljan i en stekpanna först med baconskarven ned ca 2 minuter och vänd och stek ytterligare ca 2 minuter.
  5. Skär gräslöken och rör ner den med morötterna, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera koljan med krämiga morötter, potatis och mangold.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Morötter
  • 200 g snackmorötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • salt
  • peppar
Kolja
  • ca 600 g koljafilé
  • 140 g bacon
  • 1/2 msk olja
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2689 kJ / 643 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer