Ostgratinerad broccoloco med krämig grynsallad
Bara namnet på detta recept får salivkörtlarna att arbeta för fullt! Grönsaker som bland annat bellaverde och snackmorötter gratineras med ett täcke av prästost i ugn, och äts sedan med en grynsallad fullproppad med smak. Allt på tallriken blir inte bara gott för magen, utan även en fröjd för ögat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020
Ingredienser
4 portioner
Grynsallad
4 port matvete (eller annat gryn)
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
400 g romanticatomater
Grönsaker i ugn
150 g snackmorötter
1/2 msk olja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
200 g broccoloco (broccoli)
150 g riven prästost
2 msk ströbröd
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 724 kCal
Fett37 g
Salt1.7 g
Kolhydrater63 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Panko/ströbröd skulle det vara..
Petra
2020-08-24Hej Petra! Ja, det lät ju lite konstigt med Pablo och Sally. 😉 Men det låter verkligen jättegott med vitlök, färska örter och panko i ströbrödet! Tack för att du delar med dig av ditt tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-25Vi kokade grynen i buljong och blandade Pablo med vitlök, Sally och färska örter - blev väldigt gott
Petra
2020-08-24Om man känner att man är lite för glad så är det här en bra rätt att laga för man blir ganska ledsen över hur trist den är
Göran
2020-05-05Hihi, du gör oss i alla fall glada över en rolig kommentar. Men tråkigt att du inte gillade maträtten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-06