Stekt kycklinglårfilé med grynsallad

4
5
Stekt kycklinglårfilé med grynsallad

I den här rätten steks kyckling i olja och vitlök. Till det serveras en fräsch grynsallad med godsaker som broccolocco, soltorkad tomat och matvete. Serveras tillsammans med en senapskräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023

Stekt kycklinglårfilé med grynsallad

Ingredienser

4 portioner
4 port matvete
1/2 kruka oregano
500 g kycklinglårfilé
1/2 msk olja från soltorkade tomaterna
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
400 g broccoloco (broccoli)
2 dl sojabaserad fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Mosa den rostade vitlöken och smaka upp senapskrämen med den. Oljan från tomaterna går utmärkt att använda till en dressing.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Erik

2023-01-22

Bytte ut matvete mot bulgur av fina gryn. Det blir för mastigt annars.

Marianne

2023-01-19

Snålt tilltaget med kycklingen. Vi fick 439gr = 3 kycklinglår i klimat kassen för 4 personer. Trist! Annars mycket gott recept!

Pamela

2023-01-18

Vi fick 3 lårfiléer i en 4 personskasse… det blev till att trolla med knäna.. återigen. Dags att byta bort Klimatkassen

Näringsvärde per portion

Energi 2179 KJ / 521 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden