Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco
Ibland kan en kotlett behöva tillagas på ett lite nytänkande sätt. Här är det sötman från hoisin och syran från limen som präglar rätten. Servera med härligt vitlöksstekta broccoloco ihop med äggnudlar, och du har en vardagsfavorit att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
400 g broccoloco
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
600 g tunnskivad benfri kotlett
200 ml hoisinsås
1 dl vatten
1 lime
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för stark! Även för mig som vuxen. Halvera hoisinsåsen och tillsätt grädde och soya så vart de bättre. Receptet behöver förbättras
Sandra
2021-09-10Alldeles för stark! Även för mig som vuxen. Halvera hoisinsåsen och tillsätt grädde och soya så vart de bättre. Receptet behöver förbättras
Sandra
2021-09-10Goda smaker, köttet blev inte alls torrt.
Linda
2021-01-24