Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ost- och aprikosfylld kotlett

Ett annorlunda och gott recept på ost- och aprikosfylld kotlett. Du gör det av bland annat kotlett, ädelost, aprikoser och rödlök. Servera det smakrika köttet med ugnsrostade grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär en ficka i varje kotlett. Dela ädelosten i lika många och lika stora bitar som det finns kotletter. Lägg in ädelost och 2 aprikoser i varje köttbit. Skala och finhacka löken.
  2. Stek köttet i matfettet i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  3. Lyft upp köttet och lägg det på en tallrik. Bryn löken i stekpannan, tillsätt köttbuljong och koka sakta i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg tillbaks köttet i pannan och låt det koka sakta under lock i lökskyn ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Servera kotletterna med löksky och rostade rotfrukter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är i övrigt gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: lite ädelost kan ev tålas, prova annars mjölkfri sojaost med cheddarsmak, använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ädelosten mot sojaost med cheddarsmak, använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor benfri kotlett (à 150 g)
  • ca 40 g ädelost
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 rödlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
Lägg till i inköpslistan