Kotlettskivor i fransk senapssås
Spännande och aptitlig vardagsrätt med underbar fransk senapssås. De saftiga kotletterna får puttra på en sagolik bädd av purjolök och blir sedan insvepta i mustig grädde med ljuvlig senapssmak.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
600 g benfri kotlettrad
2 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 purjolökar
2 1/2 dl grädde (max 5%)
2 - 2 1/2 msk fransk senap
Till servering
finstrimlade morötter
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek kött och purjo i mjölkfritt margarin och häll över havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör så här
Tips
Lite hackad dragon eller rosmarin i såsen ger den mer fransk touche.
Gröna tipset: Stek quornfiléer i stället för kotletter om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Stek quornfiléer i stället för kotletter om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / -1 kCal
Fett0 g
Kommentarer