Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlettskivor i fransk senapssås

Spännande och aptitlig vardagsrätt med underbar fransk senapssås. De saftiga kotletterna får puttra på en sagolik bädd av purjolök och blir sedan insvepta i mustig grädde med ljuvlig senapssmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kotletten i tunna skivor.
  3. Bryn skivorna i hälften av margarinet. Krydda med salt och peppar och ta upp köttet på ett fat så länge.
  4. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i resten av margarinet.
  5. Lägg köttet ovanpå purjon och häll över grädden blandad med den franska senapen. Låt puttra utan lock ca 5 minuter.
  6. Till servering: Servera kotlettskivorna med såsen, klyftpotatis, finstrimlade morötter och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: stek kött och purjo i mjölkfritt margarin och häll över havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Lite hackad dragon eller rosmarin i såsen ger den mer fransk touche.

Gröna tipset: Stek quornfiléer i stället för kotletter om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 600 g benfri kotlettrad
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 purjolökar
  • 2 1/2 dl grädde (max 5%)
  • 2 1/2 msk fransk senap
Till servering
  • finstrimlade morötter
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB