UNDER 30 MIN | Enkel

Ost- och skinksnitzel med rostad potatis

Krångla inte till det mer än nödvändigt! En färdig panerad schnitzel är precis vad du behöver ikväll, och här serveras den ihop med ugnsrostad potatis och ett otroligt smakrikt kaprissmör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ta fram smöret från kylen.
  2. Tillaga potatisen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda kapris med smöret och krydda med peppar.
  5. Skär citronen i klyftor och salladen i bitar. Skär gräslöken fint.
  6. Servera schnitzeln med potatisklyftor, kaprissmör, citron, sallad och toppa med gräslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i schnitzeln.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g potatisklyftor
  • 300 g panerad schnitzel med ost och skinka
  • 2 tsk olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • peppar
  • 1 citron
  • 1 hjärtsallad
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2611 kJ / 622 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept