Schnitzel med couscoussallad

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
0
Schnitzel med couscoussallad

Mot slutet av veckan tillagas en schnitzel med influenser från Centraleuropa. Här serveras dock inte de klassiska tillbehören utan nu får den sällskap av en couscoussallad. Dressingen som fått smak av apelsin är en förträfflig smakhöjare och gifter sig bra tillsammans med schnitzeln.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Schnitzel med couscoussallad

Ingredienser

4 portioner

Couscoussallad

4   port pärlcouscous
grönsaksbuljong (vatten + tärnig eller fond)
2   morötter
1   kruka mynta

Crème fraiche

1   apelsin
2 dl  crème fraiche

Dressing

1 msk  olivolja
pressad apelsinsaft
salt och peppar

Schnitzel

ca 600 g  schnitzel
olivolja

Till servering

100 g  pistagenötter med skal
1   hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3446 KJ / 824 kCal
Fett42 g
Salt2.13 g
Kolhydrater66 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färskkorv med pärlcouscous och kryddig yoghurt
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persisk kyckling med pärlcouscous och äppeltsatsiki
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pärlcouscous med ärtcème och korv
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistagekräm
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga