Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel med couscoussallad

Mot slutet av veckan tillagas en schnitzel med influenser från Centraleuropa. Här serveras dock inte de klassiska tillbehören utan nu får den sällskap av en couscoussallad. Dressingen som fått smak av apelsin är en förträfflig smakhöjare och gifter sig bra tillsammans med schnitzeln.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Couscoussallad: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen men med buljong istället för vatten.
  2. Skala, dela och skiva morötterna. Koka dem med couscousen när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  3. Plocka av myntabladen och strimla dem.
  4. Crème fraiche: Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften (som ska användas i dressingen). Blanda skalet med crème fraichen.
  5. Dressing: Blanda olivoljan med apelsinsaften, krydda med salt och peppar.
  6. Couscoussallad: Blanda couscous och morötter med dressing och mynta.
  7. Schnitzel: Stek schnitzeln i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  8. Till servering: Skala och grovhacka nötterna. Lossa salladsbladen.
  9. Servera schnitzeln med couscoussalladen, salladen och crème fraichen. Toppa med pistaschnötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Couscoussallad
  • 4 port pärlcouscous
  • grönsaksbuljong (vatten + tärnig eller fond)
  • 2 morötter
  • 1 kruka mynta
Crème fraiche
  • 1 apelsin
  • 2 dl crème fraiche
Dressing
  • 1 msk olivolja
  • pressad apelsinsaft
  • salt och peppar
Schnitzel
  • ca 600 g schnitzel
  • olivolja
Till servering
  • 100 g pistagenötter med skal
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3446 kJ / 824 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept