Schnitzel med couscoussallad
Mot slutet av veckan tillagas en schnitzel med influenser från Centraleuropa. Här serveras dock inte de klassiska tillbehören utan nu får den sällskap av en couscoussallad. Dressingen som fått smak av apelsin är en förträfflig smakhöjare och gifter sig bra tillsammans med schnitzeln.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
Couscoussallad
4 port pärlcouscous
grönsaksbuljong (vatten + tärnig eller fond)
2 morötter
1 kruka mynta
Crème fraiche
1 apelsin
2 dl crème fraiche
Dressing
1 msk olivolja
pressad apelsinsaft
salt och peppar
Schnitzel
ca 600 g schnitzel
olivolja
Till servering
100 g pistagenötter med skal
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3446 KJ / 824 kCal
Fett42 g
Salt2.13 g
Kolhydrater66 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer