Stekt rostas med grönsaksbea | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stekt rostas med grönsaksbea

En lyxig och snabblagad stekt rostas med en grönsaksbearnaise som tillbehör. Potatisen tillagas i ugnen och får där en fin gyllenbrun yta. Grönsakerna rostas tillsammans med lök i en het panna som sedan blandas med såsen. Avnjut denna rätt med grönsaksbea och ärtskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på potatisförpackningen.
  2. Tillaga potatisen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Rosta grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Låt svalna och blanda med såsen.
  4. Stek köttet några minuter på varje sida i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera köttet med potatis, grönsaksbearnaise och ärtskott.

För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 475 g förkokta potatisklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl bearnaisesås
  • 2 skivor rostas
  • 1/2 ask ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2755 kJ / 660 kCal