Ost- och persiljegratinerad torsk med citronsås
Torsk i sig kanske inte smakar supermycket, men det är ju tillbehören och kryddningen som gör det! Här får den gratineras ihop med persilja, ströbröd och ost i ugnen, och till äts en citronsås, potatismos och fräscha solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Fisk
600 g färsk torsk
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl riven ost (gärna folkeost)
2 msk ströbröd
Citronsås
1 citron
2 dl smetana
Till servering
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2742 KJ / 653 kCal
Fett60 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så otroligt god! Barnen som annars inte äter fisk alls åt som hästar🙏🏻👍🏻
Mette
2020-04-25Underbart Mette, tack för din kommentar :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-27