Ost- och persiljegratinerad torsk med citronsås

9
1
Ost- och persiljegratinerad torsk med citronsås

Torsk i sig kanske inte smakar supermycket, men det är ju tillbehören och kryddningen som gör det! Här får den gratineras ihop med persilja, ströbröd och ost i ugnen, och till äts en citronsås, potatismos och fräscha solrosskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Ost- och persiljegratinerad torsk med citronsås

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
färsk torsk
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl
riven ost (gärna folkeost)
2 msk
ströbröd

Citronsås

1
citron
2 dl
smetana

Till servering

100 g
solrosskott

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skär resten av citronen i klyftor och servera till torsken.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Mette

4/25/2020

Så otroligt god! Barnen som annars inte äter fisk alls åt som hästar🙏🏻👍🏻

Redaktionen ICAse

4/27/2020

Underbart Mette, tack för din kommentar :) Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2742 KJ / 653 kCal
Fett 60 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept