Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett

9
3
Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett

En matig snabblagad sallad är sällan fel! Denna med orzo grynmiz, bönor, kålrabbi och hasselnötsvinägrett. Den magiskt goda vinägretten gör du på brynt smör, olivolja, vinäger, hackade hasselnötter och gräslök. Servera sedan den kokta orzon med vinägrett, kålrabbi, bönor och spenat för att slutligen riva över mozzarella. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
250 g
orzo-mix (grynmix)
ca 300 g
kålrabbi
150 g
haricots verts (bönor)
1 dl
rostade hasselnötter
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk
smör
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
65 g
babyspenat
2
förp mozzarella (à 125 g)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett och mozzarella utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Linda

2018-08-22

Älskade vinägretten!

Emma

2018-05-10

Nej tyvärr. Detta smakade noll och ingenting.

Emma

2018-05-10

Nej tyvärr. Detta smakade absolut noll och ingenting.

Näringsvärde per portion

Energi 2535 KJ / 604 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept