Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett

En matig snabblagad sallad är sällan fel! Denna med orzo grynmiz, bönor, kålrabbi och hasselnötsvinägrett. Den magiskt goda vinägretten gör du på brynt smör, olivolja, vinäger, hackade hasselnötter och gräslök. Servera sedan den kokta orzon med vinägrett, kålrabbi, bönor och spenat för att slutligen riva över mozzarella. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka orzomixen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär kålrabbin i tunna klyftor. Koka den och bönorna ca 4 minuter.
  3. Hacka nötterna grovt och skär gräslöken i mindre strån.
  4. Bryn smöret i en liten kastrull och blanda med olivolja, vinäger, nötter och gräslök.
  5. Blanda den kokta orzon med vinägrett, kålrabbi, bönor och spenat. Riv över mozzarellan och servera.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett och mozzarella utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g orzo-mix (grynmix)
  • ca 300 g kålrabbi
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 65 g babyspenat
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2535 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept