Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter
Våren är snart här men dess smaker har redan anlänt. Från en härligt mör Bosarpkyckling kommer doften av rosmarin, timjan och citron. Serveras tillsammans med skivat äpple, grovhackade hasselnötter, mangoldskott och spännande kålrabbi.
Ingredienser
12 bufféportioner
Kyckling
4 kvistar rosmarin
1/2 kruka timjan
1/2 citron
2 vitlöksklyftor
50 g smör
1 kyckling (gärna bosarpkyckling, à 2 kg)
salt
peppar
smör och rapsolja spray
Kålrabbi
2 kålrabbi
1 grönt äpple
4 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)
Till servering
1 dl rostade hasselnötter
2 påsar röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1500 KJ / 359 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein26 g
Kommentarer