Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter
Våren är snart här men dess smaker har redan anlänt. Från en härligt mör Bosarpkyckling kommer doften av rosmarin, timjan och citron. Serveras tillsammans med skivat äpple, grovhackade hasselnötter, mangoldskott och spännande kålrabbi.
Ingredienser
12 bufféportioner
Kyckling
4 kvistar rosmarin
1/2 kruka timjan
1/2 citron
2 vitlöksklyftor
50 g smör
1 kyckling (gärna bosarpkyckling, à 2 kg)
salt och peppar
smör och rapsolja spray
Kålrabbi
2 kålrabbi
1 grönt äpple
4 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)
Till servering
1 dl rostade hasselnötter
2 påsar röd mangold (à 65 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1500 KJ / 359 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein26 g
Kommentarer