Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat
0
Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Våren är snart här men dess smaker har redan anlänt. Från en härligt mör Bosarpkyckling kommer doften av rosmarin, timjan och citron. Serveras tillsammans med skivat äpple, grovhackade hasselnötter, mangoldskott och spännande kålrabbi.

Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Ingredienser

12 bufféportioner

Kyckling

4   kvistar rosmarin
1/2   kruka timjan
1/2   citron
2   vitlöksklyftor
50 g  smör
1   kyckling (gärna bosarpkyckling, à 2 kg)
salt och peppar
smör och rapsolja spray

Kålrabbi

2   kålrabbi
1   grönt äpple
4 dl  crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)

Till servering

1 dl  rostade hasselnötter
2   påsar röd mangold (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1500 KJ / 359 kCal
Fett26 g
Salt0.3 g
Kolhydrater6 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Orzosallad med bönor och hasselnötsvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt lax med kålrabbisallad
Betyg 4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga