Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

99
0
Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Våren är snart här men dess smaker har redan anlänt. Från en härligt mör Bosarpkyckling kommer doften av rosmarin, timjan och citron. Serveras tillsammans med skivat äpple, grovhackade hasselnötter, mangoldskott och spännande kålrabbi.

Skriv ut
Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter

Ingredienser

12 bufféportioner

Kyckling

4
kvistar rosmarin
1/2
kruka timjan
1/2
citron
2
vitlöksklyftor
50 g
smör
1
kyckling (gärna bosarpkyckling, à 2 kg)
-
salt och peppar
-
smör och rapsolja spray

Kålrabbi

2
kålrabbi
1
grönt äpple
4 dl
crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)

Till servering

1 dl
rostade hasselnötter
2
påsar röd mangold (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1500 KJ / 359 kCal
Fett 26 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 6 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept