Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Haricots verts med nötdressing

Ett färgsprakande tillbehör som livar upp ditt matbord. Du kokar haricots vertsen medan du förbereder den briljanta dressingen gjord på äppelcidervinäger, schalottenlök och knapriga hasselnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka en rejäl näve haricots verts i 3-4 minuter. Låt bönorna rinna av.
  2. Blanda finhackad schalottenlök med hackade val- och/eller hasselnötter, äppelcidervinäger och rapsolja. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Häll dressingen över de ljumma bönorna och blanda ner halverade körsbärstomater. 
  4. Lägg i låda med lock.

Tips

Bönsalladen är också god varm. Passar när det behövs lite tugg, till en ugnspannkaka till exempel.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 stor näve haricots verts
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk hackade valnötter och/eller hasselnötter (gärna rostade)
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan