Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Haricots verts med citron och vitlök

En vacker färgklick på tallriken bredvid din nygrillade biff och potatissalladen. Haricots vertsen fräser du med vitlök och schalottenlök och blandar därefter med rivet citronskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg haricots verts i kokande lättsaltat vatten ca 4 minuter. Lyft upp/häll av bönorna och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is. Låt rinna av på en handduk.
  2. Skala och strimla schalottenlökar. Finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök, utan att det tar färg, någon minut.
  3. Tillsätt bönorna och fräs ytterligare ett par minuter tills allt är genomvarmt. Tillsätt rivet citronskal. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?