Örtmarinerad kycklinglårfilé

15
4
Örtmarinerad kycklinglårfilé

Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Örtmarinerad kycklinglårfilé

Ingredienser

8 portioner
1200 g
kycklinglårfilé
1 tsk
salt
1 tsk
nymalen svartpeppar
2 msk
rapsolja
1
kruka bladpersilja
1 dl
olivolja
1
riven vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

Tips

Kycklingen går även bra att grilla.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ulla

2021-02-07

Gott👍

Kjell åke

2021-01-24

Gott var det

Jacob

2020-11-16

Tog lite av dressingen o blandade med creme fraiche så fix man en passande sås till !

Näringsvärde per portion

Energi 1237 KJ / 296 kCal
Fett 20 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 0.5 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept