Örtmarinerad kycklinglårfilé

47
10
Örtmarinerad kycklinglårfilé

Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Örtmarinerad kycklinglårfilé

Ingredienser

8 portioner
1200 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
1 kruka bladpersilja
1 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

Tips

Kycklingen går även bra att grilla.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Charlotte

2022-02-10

Nej

Anne

2021-09-18

Så gott! Lite citronsaft på kycklingen innan servering piggade upp det hela.

Maria

2021-09-18

Väldigt enkelt och gott! Med en god sallad och fullkornspasta blev det en mycket bra middag.

Näringsvärde per portion

Energi 1237 KJ / 296 kCal
Fett 20 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 0.5 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden