Örtmarinerad kycklinglårfilé

Betyg 4.3 av 5.
71 personer har röstat
17
Örtmarinerad kycklinglårfilé

Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Örtmarinerad kycklinglårfilé

Ingredienser

8 portioner
1200 g  kycklinglårfilé
1 tsk  salt
1 tsk  nymalen svartpeppar
2 msk  rapsolja
1   kruka bladpersilja
1 dl  olivolja
1   riven vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

Tips

Kycklingen går även bra att grilla.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Kanon gott

Michal

2023-07-22

Lite mer salt och ev andra kryddor. Skyn i formen också viktig.

Birgitta

2023-06-18

Jätte gott! Populärt här hemma. Men jag har i rivet citronskal i örtmarinaden då blir det ännu godare.

Malin

2023-04-04

Näringsvärde per portion

Energi1237 KJ / 296 kCal
Fett20 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0.5 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Paella med kyckling och majs
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsdressad kyckling med pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddmarinerad fläskytterfilé
Betyg 3.2 av 5.
330 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minestrone med risoni och kyckling
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bön- och linsragu med currysmaksatt kycklingrulle
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga