Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Örtmarinerad kycklinglårfilé

Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar runt om.
  3. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen i omgångar på hög värme någon minut per sida tills den får fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 10 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  4. Hacka persiljan och blanda med olivolja och vitlök. Häll blandningen över kycklingen när den just kommit ur ugnen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kycklingen går även bra att grilla.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1200 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1237 kJ / 296 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer