Örtmarinerad kycklinglårfilé
Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
1 kruka bladpersilja
1 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.
Tips
Kycklingen går även bra att grilla.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1237 KJ / 296 kCal
Fett20 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0.5 g
Protein30 g
Kommentarer
Kanon gott
Michal
2023-07-22Lite mer salt och ev andra kryddor. Skyn i formen också viktig.
Birgitta
2023-06-18Jätte gott! Populärt här hemma. Men jag har i rivet citronskal i örtmarinaden då blir det ännu godare.
Malin
2023-04-04