Örtmarinerad kycklinglårfilé
Laga ugnsgrillad kycklinglårfilé med en dressing av vitlök och persilja. Servera den saftiga kycklingen med dina favorittillbehör som potatis eller något matgryn som bulgur eller matvete, så har du en perfekt vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk rapsolja
1 kruka bladpersilja
1 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som detta recept på Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1237 KJ / 296 kCal
Fett20 g
Salt1.2 g
Kolhydrater0.5 g
Protein30 g
Kommentarer
Så enkelt och så gott😍
Marja
2024-06-14Struntade i att försteka, körde direkt på grädde o kryddor i ugnsform. Sparar tid. Hyvlade på från en ost som legat o torkat lite. Blev Jättegod med ris till.
Marie
2024-05-16Kanon gott
Michal
2023-07-22