Kyckling med majssalsa och risonisallad
Laga saftig, örtmarinerad kycklinglårfilé och servera med en pastasallad på risoni och gröna bönor, het harissa-rostad blomkål och en söt majssalsa till middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
400 g blomkål
1 - 2 tsk harissa
2 krm salt
1 msk olivolja
1 dl rostade salta mandlar
Risonisallad
3 1/2 dl risoni
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka mynta
2 dl frysta tinade sojabönor
1 msk finrivet citronskal
3/4 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja
Majssalsa
1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 majskolvar
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/3 kruka oregano
Kycklinglårfilé
600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk rapsolja
1/2 kruka bladpersilja
1/2 dl olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3773 KJ / 901 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer