Kyckling med majssalsa och risonisallad

7
0
Kyckling med majssalsa och risonisallad

Laga saftig, örtmarinerad kycklinglårfilé och servera med en pastasallad på risoni och gröna bönor, het harissa-rostad blomkål och en söt majssalsa till middag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Kyckling med majssalsa och risonisallad

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

400 g blomkål
1 - 2 tsk harissa
2 krm salt
1 msk olivolja
1 dl rostade salta mandlar

Risonisallad

3 1/2 dl risoni
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka mynta
2 dl frysta tinade sojabönor
1 msk finrivet citronskal
3/4 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 msk olivolja

Majssalsa

1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 majskolvar
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/3 kruka oregano

Kycklinglårfilé

600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk rapsolja
1/2 kruka bladpersilja
1/2 dl olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i harissan och risonin.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt risoni mot glutenfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Byt majskolvarna mot 4 dl frysta tinade majskorn (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3773 KJ / 901 kCal
Fett 48 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden