Minestrone med risoni och kyckling

Minestrone är en välsmakande soppa från det italienska köket. Denna variant består av örtmarinerad kycklinglårfile och risonisallad med sojabönor i en smakrik buljong som toppas med riven parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
Kycklinglårfilé
300 g kycklinglårfilé
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk rapsolja
1/4 kruka bladpersilja
1/4 dl olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
Risonisallad
1 1/2 dl risoni
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad mynta
1 dl frysta tinade sojabönor
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 msk olivolja
1 gul lök
2 msk olivolja
300 g tomater (300 g motsvarar ca 4 st)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott både till middag och som lunch dagen efter, då den mer antagit formen av gryta. La till chiliflakes och en skvätt kycklingfond.
Carola
2022-04-06Jag hittar inte att recepten finns i senaste Buffé som finns angivet.
Hanna
2021-09-19Hej Hanna! Detta är ett "bonusrecept" som ej rymdes i tidningen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-10-04