Minestrone är en välsmakande soppa från det italienska köket. Denna variant består av örtmarinerad kycklinglårfile och risonisallad med sojabönor i en smakrik buljong som toppas med riven parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Kontrollera noga innehåller i buljongen och risonin.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: byt risoni mot glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano,
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott både till middag och som lunch dagen efter, då den mer antagit formen av gryta. La till chiliflakes och en skvätt kycklingfond.
Carola
2022-04-06Jag hittar inte att recepten finns i senaste Buffé som finns angivet.
Hanna
2021-09-19Hej Hanna! Detta är ett "bonusrecept" som ej rymdes i tidningen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-10-04