Senapsdressad kyckling med pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsdressad kyckling med pepparrot

Den ursprungliga versionen av det här receptet är med fläskfilé. Men med kycklinglårfilé blir det minst lika gott! Stek kycklingen och servera med en pigg senapsdressing med smak av pepparrot, kapris och rödlök. En lättlagad rätt både till vardag och fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär varje kycklinglårfilé i tre bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i smör och olja i omgångar i en stekpanna tills de får färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in 
i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen.
  4. Dressing: Lägg senapen i en bunke och vispa i oljan, lite i taget. Tillsätt vatten, rödlök, kapris och pepparrot under fortsatt vispning – den ska vara lättflytande. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
  5. Ca 30 minuter före servering: Lägg kycklingen på ett fat. Ringla över dressingen. Strö över grovriven pepparrot och cocktailkapris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett eller stek enbart olja.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • smör
  • olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • färsk pepparrot och cocktailkapris till garnering
Dressing
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk hackad rödlök
  • 2 msk hackade små kapris
  • ca 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 936 kJ / 228 kCal