Senapsdressad kyckling med pepparrot

18
0
Senapsdressad kyckling med pepparrot

Den ursprungliga versionen av det här receptet är med fläskfilé. Men med kycklinglårfilé blir det minst lika gott! Stek kycklingen och servera med en pigg senapsdressing med smak av pepparrot, kapris och rödlök. En lättlagad rätt både till vardag och fest!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Senapsdressad kyckling med pepparrot

Ingredienser

10 portioner
1 kg kycklinglårfilé
smör
olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
färsk pepparrot och cocktailkapris till garnering

Dressing

1 msk fransk senap
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk hackade små kapris
ca 2 msk riven färsk pepparrot
1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett eller stek i enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt matfett eller stek enbart olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 936 KJ / 228 kCal
Fett 16 g
Salt 1.36 g
Kolhydrater 1 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden