Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Örtig korvgryta med paprika

En mustig korvgryta med doft av rosmarin och timjan tillsammans med ångande ris och en krispig sallad. Precis innan det är dags att äta strösslar du över nyhackad persilja och serverar generösa portioner till ditt hungriga middagssällskap. Detta är en perfekt vardagsrätt att bjuda på när höstmörkret smyger sig på.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Ansa paprikorna och skär i bitar. Skiva korven. Stek löken och korven i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
  3. Tillsätt paprika, örter, tomater, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar. Servera gärna med en vinägrett.
  5. Hacka persiljan och vänd ner i grytan. Servera med ris och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Paprikan kan naturligtvis serveras kall vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 550 g nötkorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljong (eller motsvarande mängd fond)
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2188 kJ / 524 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer