Örtig korvgryta med paprika

16
1
Örtig korvgryta med paprika

En mustig korvgryta med doft av rosmarin och timjan tillsammans med ångande ris och en krispig sallad. Precis innan det är dags att äta strösslar du över nyhackad persilja och serverar generösa portioner till ditt hungriga middagssällskap. Detta är en perfekt vardagsrätt att bjuda på när höstmörkret smyger sig på.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Örtig korvgryta med paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
2
röda paprikor
550 g
nötkorv
1 msk
olivolja
1 tsk
rosmarin
1 tsk
timjan
1
burk hela tomater (à 400 g)
2 dl
vatten
1
kycklingbuljong (eller motsvarande mängd fond)
-
salt och peppar
1/2
isbergssalladshuvud
1
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Paprikan kan naturligtvis serveras kall vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Marie

2021-01-12

Helt ok vardagsmat som påminner lite om korvstroganoff

Näringsvärde per portion

Energi 2188 KJ / 524 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept