Örtig korvgryta med paprika
En mustig korvgryta med doft av rosmarin och timjan tillsammans med ångande ris och en krispig sallad. Precis innan det är dags att äta strösslar du över nyhackad persilja och serverar generösa portioner till ditt hungriga middagssällskap. Detta är en perfekt vardagsrätt att bjuda på när höstmörkret smyger sig på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
2 röda paprikor
550 g nötkorv
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 kycklingbuljong (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
1/2 isbergssalladshuvud
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 524 kCal
Fett21 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein21 g
Kommentar
Helt ok vardagsmat som påminner lite om korvstroganoff
Marie
2021-01-12