Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med örter

Kycklinggrytor är storfavoriter i många hem, kanske för att det passar så bra att laga även på vardagar. Det här är en härlig gryta som blir mustig med små medel – en slurk vitt vin, champinjoner, timjan och rosmarin och kryddig salsiccia.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och klyfta löken.
  2. Skär korv, kyckling och champinjoner i mindre bitar.
  3. Stek korven, kycklingen, löken och champinjonerna i omgångar i oljan i en stekpanna, lägg över i en gryta. Salta och peppra.
  4. Häll på vinet och låt det koka ca 3 minuter. Tillsätt buljongen och örterna och låt sjuda ca 15 minuter. Red av med majsstärkelsen
    utrört i lite vatten.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka persiljan och rör ner i grytan.
  7. Servera grytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 240 g salsicciakorv
  • ca 450 g kycklinglårfilé
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 33 cl vitt matlagningsvin
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2376 kJ / 567 kCal