Kycklinggryta med örter
Kycklinggrytor är storfavoriter i många hem, kanske för att det passar så bra att laga även på vardagar. Det här är en härlig gryta som blir mustig med små medel – en slurk vitt vin, champinjoner, timjan och rosmarin och kryddig salsiccia.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
240 g salsicciakorv
ca 450 g kycklinglårfilé
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
33 cl vitt matlagningsvin
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1/2 msk majsstärkelse
4 port ris eller annat gryn
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 567 kCal
Fett19.5 g
Kolhydrater53.9 g
Protein42.2 g
Kommentarer
Ta absolut inte 33 cl vin!!! Smakar apa
Anneli
2022-09-01Mycket gott! Både jag och barnen gillade grytan! Tog ca 1 dl vin, lite mindre vatten och 1 dl grädde. Schalottenlök istället för gul lök. Blir nog gott oavsett!
Linda
2021-10-08Succé här hemma! Bytte ut salsiccia mot färsk chorizo som jag knaperstekte i små kluttar innan jag la i dem i grytan (Som blev mer som soppa än gryta, vet inte om jag läste instruktionerna för mängden vätska fel kanske. Men det gjorde inget för soppan blev så god så den kunde vi äta till lunch dagen därpå). La till en skvätt kantarellfond och ökade mängden maizena för tjockare konsistens. Kommer absolut att göra igen.
Carola
2021-08-25