Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré
Kyckling som bräseras i rödvin med buljong, tomater och rosmarin och ett potatismos som görs på mandelpotatis och mjölk. Det vattnas redan i munnen. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatispuré
900 g mandelpotatis
2 dl mjölk
salt
peppar
2 förp kycklinglårfilé (à 300 g)
1 förp röd steklök (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp körsbärstomater på burk (à 400 g)
1/2 kruka rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2045 KJ / 491 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god och mustig. Kommer tillagas fler gånger
Johanna
2022-02-16Fantastisk god gryta! Godare än jag kunde ana. Använde färska coctailtomater som blev ljuvliga i grytan. Potatisgratäng till funkade perfekt!
Karin
2022-02-05