Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré

12
2
Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré

Kyckling som bräseras i rödvin med buljong, tomater och rosmarin och ett potatismos som görs på mandelpotatis och mjölk. Det vattnas redan i munnen. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g mandelpotatis
2 dl mjölk
salt
peppar
2 förp kycklinglårfilé (à 300 g)
1 förp röd steklök (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp körsbärstomater på burk (à 400 g)
1/2 kruka rosmarin

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Lägg 2 lagerblad (för 4 port) i grytan och låt dessa koka med.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Johanna

2022-02-16

Mycket god och mustig. Kommer tillagas fler gånger

Karin

2022-02-05

Fantastisk god gryta! Godare än jag kunde ana. Använde färska coctailtomater som blev ljuvliga i grytan. Potatisgratäng till funkade perfekt!

Näringsvärde per portion

Energi 2045 KJ / 491 kCal
Fett 10 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden