Louisiana gumbo med majskolv
Mustig och mättande sydstatsgryta från Louisiana med paprika, majs, korv och kräftor. Låt allt puttra en stund på spisen så smakerna gifter sig och servera sedan grytan med ris och nyhackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 röd paprika
2 kokta majskolvar
3 stjälkar stjälkselleri
240 g kryddkorv (anchochili & citron)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 tsk chilipulver
360 g kräftstjärtar i lake
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2378 KJ / 570 kCal
Fett14.4 g
Salt4.49 g
Kolhydrater78.1 g
Protein26.9 g
Kommentarer
Ingen höjdare gjorde som det stod i receptet , förutom majsen tog en burk majskorn Rekommenderar att göra nått annat istället kan göra mycket annat med kräftor som är betydligt godare
Michael
2024-11-17Så gott men jag skippade sellerin och hade i chorizo.Kommer absolut att göra detta flera gånger.
Sofie
2020-08-18Låter gott, ska testa det. Men kommer byta ut några av ingredienserna. Kommer ta bort majsen mot sparris och morötter. Gris och nötkötts korven mot kycklingkorv, istället. Med vänlig hälsning, Daniel
Daniel
2020-08-15