Louisiana gumbo med majskolv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Louisiana gumbo med majskolv

Mustig och mättande sydstatsgryta från Louisiana med paprika, majs, korv och kräftor. Låt allt puttra en stund på spisen så smakerna gifter sig och servera sedan grytan med ris och nyhackad persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika, majs, selleri och korv i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs grönsakerna och korven i oljan i en stor gryta. Häll i buljongen och tomatkrosset. Koka ca 5 minuter. Red sedan av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten.
  4. Smaka av grytan med salt, peppar och chilipulver.
  5. Låt kräftorna rinna av och vänd ner dem, men låt dem inte koka.
  6. Hacka persiljan och strö över grytan. Servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 röd paprika
  • 2 kokta majskolvar
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 240 g kryddkorv (anchochili & citron)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2378 kJ / 570 kCal