Louisiana gumbo med majskolv

25
2
Louisiana gumbo med majskolv

Mustig och mättande sydstatsgryta från Louisiana med paprika, majs, korv och kräftor. Låt allt puttra en stund på spisen så smakerna gifter sig och servera sedan grytan med ris och nyhackad persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Louisiana gumbo med majskolv

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 röd paprika
2 kokta majskolvar
3 stjälkar stjälkselleri
240 g kryddkorv (anchochili & citron)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1/2 tsk chilipulver
360 g kräftstjärtar i lake
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Sofie

2020-08-18

Så gott men jag skippade sellerin och hade i chorizo.Kommer absolut att göra detta flera gånger.

Daniel

2020-08-15

Låter gott, ska testa det. Men kommer byta ut några av ingredienserna. Kommer ta bort majsen mot sparris och morötter. Gris och nötkötts korven mot kycklingkorv, istället. Med vänlig hälsning, Daniel

Näringsvärde per portion

Energi 2378 KJ / 570 kCal
Fett 14.4 g
Salt 4.49 g
Kolhydrater 78.1 g
Protein 26.9 g
Läs mer om näringsvärden