Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Olivkyckling med basilika

Olivkyckling med basilika är en härligt krämig gryta där strimlad kycklingfilé bryns och kokas med läckerheter som vitlök, grädde, rosmarin och citronsaft. Pricken över i är de svarta oliverna som ger ytterligare smak till denna magnifika gryträtt. Servera med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Grovhacka basilikan.
  3. Bryn kycklingen i matfettet i en stekpanna, salta och peppra.
  4. Blanda ner grädde, pressad vitlök, buljong, rosmarin och citronsaft i pannan. Låt koka utan lock ca 5 minuter.
  5. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Rör ner citronskal, oliver och basilika.
  6. Servera grytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2620 kJ / 626 kCal