Kyckling- och salsicciagryta med örter

232
5
Kyckling- och salsicciagryta med örter

Denna enkla och goda gryta innehåller både kyckling och salsiccia. Grädden står för det krämigare och i kombination med smakerna av timjan och rosmarin blir grytan riktigt smarrig. Till serveras ris och en härlig sallad av färska champinjoner, hackad persilja och en skvätt rödvinsvinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Kyckling- och salsicciagryta med örter

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1 rödlök
240 g salsicciakorv
300 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
5 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk vitvinsvinäger
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde

Sallad

1/2 kruka persilja
250 g champinjoner
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

Till servering

4 port nykokt ris eller annat gryn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Skär champinjonerna i kvartar, stek dem och vänd ner i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

232

Kommentarer

Åsa

2016-01-21

Godaste på hela veckan. Kommer att laga detta fler gånger, men kanske med choritzo istället för salsiccia.

Jennie

2016-01-14

Väldigt gott enligt oss vuxna, kändes lite lyxigt och fest-likt. Champinjonsalladen var försvinnande god och kommer helt klart göras fler gånger!

Marika

2016-01-14

Va helt ok.

Näringsvärde per portion

Energi 3142 KJ / 751 kCal
Fett 40 g
Salt 6.62 g
Kolhydrater 57 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden