Kyckling- och salsicciagryta med örter
Denna enkla och goda gryta innehåller både kyckling och salsiccia. Grädden står för det krämigare och i kombination med smakerna av timjan och rosmarin blir grytan riktigt smarrig. Till serveras ris och en härlig sallad av färska champinjoner, hackad persilja och en skvätt rödvinsvinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 rödlök
240 g salsicciakorv
300 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
5 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 msk vitvinsvinäger
1 förp oliver med pimiento (à 140 g)
1 1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
Sallad
1/2 kruka persilja
250 g champinjoner
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Till servering
4 port nykokt ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3142 KJ / 751 kCal
Fett40 g
Salt6.62 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste på hela veckan. Kommer att laga detta fler gånger, men kanske med choritzo istället för salsiccia.
Åsa
2016-01-21Väldigt gott enligt oss vuxna, kändes lite lyxigt och fest-likt. Champinjonsalladen var försvinnande god och kommer helt klart göras fler gånger!
Jennie
2016-01-14Va helt ok.
Marika
2016-01-14