Stroganoff på nötfalu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Stroganoff på nötfalu

En mustig korvstroganoff som även de minsta kan vara med att laga. Den smakrika nötkorven steks och får sedan puttra med den basilikadoftande tomatsåsen och krämig vispgrädde tills smakerna gift sig. Servera stroganoffen med fluffigt ris och krispiga gurkstavar. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i bitar.
  3. Stek korven på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna några minuter. Blanda ner tomatpuré, pastasås och grädde och låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera stroganoffen med ris och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaka av med lite chilisås eller chilipulver. Stek gärna med en lök om du har hemma.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 förp nötkorv (à 550 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 390 g pastasås med basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2624 kJ / 628 kCal