Örtbakad zucchini och aubergine

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Örtbakad zucchini och aubergine

Ett riktigt gott recept på en vegetarisk rätt. Örtbakad zucchini och aubergine kan serveras till såväl middag och lunch. Du mixar zucchinin och auberginen tillsammans med chilifrukt, vitlök, persilja och basilika. Servera sedan med lite blomkål!

Örtbakad zucchini och aubergine

Ingredienser

4 portioner
400 g  aubergine
400 g  zucchini
2   kvistar basilika
3/4 dl  olivolja
1/2   chilifrukt
1   vitlöksklyfta
3   kvistar persilja
1/2 tsk  socker
1   litet blomkålshuvud

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi867 KJ / 207 kCal
Fett17 g
Salt0.04 g
Kolhydrater8 g
Protein33.4 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och blomkålswok
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergine- och olivdipp med mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtig blomkålssoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine och kumminbruschetta
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blomkål- och broccolisoppa
Betyg 4.2 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga