Auberginesnurror med mynta- och tahinisås
Ljuvliga stekta auberginesnurror fyllda med tomater, lök, vitlök och chili. Toppa dina snurror med pinjenötter och ringla en frisk myntasås runt om. En utmärkt aptitretare innan middagen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
Auberginesnurror
2 auberginer (à 300 g)
1/2 msk salt
1 dl pinjenötter
olivolja
Mynta- och tahinisås
1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
1/2 dl tahini (sesamfröpaste)
1 dl yoghurt (3%)
1 citron (färskpressad juice)
1/2 tsk torkad mynta
färsk mynta eller persilja till garnering
salt
svartpeppar
Fyllning
1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
1 kruka persilja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ev 1 grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
1/2 burk kokt matvete (à ca 200 g)
1/2 krm spiskummin
2 krm salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer