Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ljuvliga stekta auberginesnurror fyllda med tomater, lök, vitlök och chili. Toppa dina snurror med pinjenötter och ringla en frisk myntasås runt om. En utmärkt aptitretare innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ingredienser

6 portioner

Auberginesnurror

2   auberginer (à 300 g)
1/2 msk  salt
1 dl  pinjenötter
olivolja

Mynta- och tahinisås

1   vitlöksklyfta
1   kruka mynta
1/2 dl  tahini (sesamfröpaste)
1 dl  yoghurt (3%)
1   citron (färskpressad juice)
1/2 tsk  torkad mynta
färsk mynta eller persilja till garnering
salt
svartpeppar

Fyllning

1   ask körsbärstomater (à ca 250 g)
1   kruka persilja
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
ev 1   grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk  olivolja
3   kvistar rosmarin
1/2   burk kokt matvete (à ca 200 g)
1/2 krm  spiskummin
2 krm  salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fatteh
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pinjenötstoppar med citron och choklad
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtssallad med tahinidressing
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga