Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

2
0
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ljuvliga stekta auberginesnurror fyllda med tomater, lök, vitlök och chili. Toppa dina snurror med pinjenötter och ringla en frisk myntasås runt om. En utmärkt aptitretare innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ingredienser

6 portioner

Auberginesnurror

2 auberginer (à 300 g)
1/2 msk salt
1 dl pinjenötter
olivolja

Mynta- och tahinisås

1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
1/2 dl tahini (sesamfröpaste)
1 dl yoghurt (3%)
1 citron (färskpressad juice)
1/2 tsk torkad mynta
färsk mynta eller persilja till garnering
salt
svartpeppar

Fyllning

1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
1 kruka persilja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ev 1 grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
1/2 burk kokt matvete (à ca 200 g)
1/2 krm spiskummin
2 krm salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer