Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ljuvliga stekta auberginesnurror fyllda med tomater, lök, vitlök och chili. Toppa dina snurror med pinjenötter och ringla en frisk myntasås runt om. En utmärkt aptitretare innan middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Auberginesnurror: Skär auberginerna på längden i 1/2-1 cm tjocka skivor. Strö salt över skivorna. Låt dra.
  2. Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna tills de får lite färg.
  3. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka myntan, spara några blad till garnering. Mixa alla ingredienser till såsen med en stavmixer. Spä ev med lite vatten om den verkar tjock. 
  4. Fyllning: Skär tomaterna i kvartar. Plocka bladen från persiljan. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka rosmarinen. 
  5. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt avrunnet matvete, rosmarin och spiskummin, fräs ytterligare några minuter.
  6. Ta från värmen och blanda ner tomater, persilja och salt. Låt svalna.
  7. Torka aubergineskivorna med hushållspapper. Stek i rikligt med olivolja i 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Lägg aubergineskivorna 2 och 2 omlott. Skeda på fyllning och rulla ihop. Ställ på tallrikar. Strö över pinjenötter och ringla såsen runt.

Ingredienser

Portioner: 6
Auberginesnurror
  • 2 auberginer (à 300 g)
  • 1/2 msk salt
  • 1 dl pinjenötter
  • olivolja
Mynta- och tahinisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 dl tahini (sesamfröpaste)
  • 1 dl yoghurt (3%)
  • 1 citron (färskpressad juice)
  • 1/2 tsk torkad mynta
  • färsk mynta eller persilja till garnering
  • salt
  • svartpeppar
Fyllning
  • 1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
  • 1 kruka persilja
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ev 1 grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1/2 burk kokt matvete (à ca 200 g)
  • 1/2 krm spiskummin
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB